Σάββατο 8 Οκτωβρίου 2011

ΑΥΡΙΟ ΣΥΝΕΔΡΙΑΖΕΙ ΤΟ ΚΟΥΑΡΤΕΤΟ

Από το ιστολόγιο http://www.trt.net.tr/
Οι απεσταλμένοι του ΟΗΕ, της ΕΕ, των ΗΠΑ και της Ρωσίας «σηκώνουν τα μανίκια» για την επανέναρξη των συνομιλιών Ισραήλ-Παλαιστίνης




Στις Βρυξέλλες συνεδριάζει αύριο Κυριακή το Κουαρτέτο για τη Μέση Ανατολή προκειμένου να αξιολογήσει τις εξελίξεις όσον αφορά την ειρηνευτική διαδικασία ανάμεσα στο Ισραήλ και την Παλαιστίνη.
Η εκπρόσωπος τύπου του υπουργείου Εξωτερικών των ΗΠΑ, Βικτόρια Νούλαντ, ανακοίνωσε ότι οι απεσταλμένοι των Ηνωμένων Εθνών, της Ευρωπαϊκής Ένωσης, των ΗΠΑ και της Ρωσίας, γνωστοί ως το  Κουαρτέτο για τη Μέση Ανατολή, θα συνεδριάσουν για «να σηκώσουν τα μανίκια» και να εργαστούν για την επανέναρξη των ειρηνευτικών συνομιλιών ανάμεσα στο Ισραήλ και την Παλαιστίνη. 
Το Κουαρτέτο για τη Μέση Ανατολή είχε απευθύνει έκκληση για την επανέναρξη των συνομιλιών ανάμεσα στο Ισραήλ και την Παλαιστίνη που διακόπηκαν πέρσι με στόχο να καταλήξουν σε ειρηνευτική συμφωνία μέχρι το τέλος του 2012.
Το Ισραήλ είχε χαιρετίσει την ειρηνευτική έκκληση του Κουαρτέτου για τη μετάβαση στις απευθείας συνομιλίες ανάμεσα στις πλευρές δίχως να υπάρξουν προϋποθέσεις, ενώ η παλαιστινιακή πλευρά είχε διευκρινίσει ότι δεν θα επιστρέψει στις συνομιλίες αν δεν σταματήσει η κατασκευή εβραϊκών εποικισμών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου