Σάββατο 8 Οκτωβρίου 2011

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΕΛ ΕΡΙΑΝ PIMCO: Οσο καθυστερείτε το «κούρεμα», τόσο χειρότερα

Από το ιστολόγιο http://www.ethnos.gr/
Ο επικεφαλής του μεγαλύτερου επενδυτικού fund για ομόλογα θεωρεί ότι θα χρειστεί μείωση άνω του 50% για το ελληνικό χρέος και μάλιστα το συντομότερο δυνατό. Νέες γερμανικές προκλήσεις.

PIMCO: Οσο καθυστερείτε το «κούρεμα», τόσο χειρότερα



Ο Μοχάμεντ ελ Εριαν με δηλώσεις του στην Καθημερινή της Κυριακής επαναλαμβάνει την άποψή του ότι στην σημερινή του μορφή το ελληνικό χρέος δεν είναι βιώσιμο.
Η επιλογή του "κουρέματος" είναι αναπόφευκτη αλλά και επιτακτική, σε ποσοστό που μπορεί και να ξεπερνάει το 50%, σύμφωνα με τον επικεφαλής του επενδυτικού fund PIMCO.
Μία τέτοια εξέλιξη θα εκληφθεί από τις αγορές ως "πιστωτικό γεγονός" και θα έχει σημαντικές βραχυπρόθεσμες συνέπειες για την Ελλάδα αλλά "όσο καθυστερεί, τόσο θα επιδεινώνεται η κατάσταση της ελληνικής οικονομίας", όπως εκτιμά.
Την ίδια ώρα, από τους Χριστιανοδημοκράτες της Αγκελα Μέρκελ συνεχίζονται τα "φάλτσα" σε επίπεδο δηλώσεων.
"Δεν μπορούμε να συμφωνήσουμε σε ένα "κούρεμα" χωρίς κανόνες και όρους, γιατί η Ελλάδα θα πρέπει να δώσει κάτι, όπως μέρος της εθνικής της κυριαρχίας, τουλάχιστον προσωρινά", δηλώνει στη RealNews ο αντιπρόεδρος της ΚΟ του CDU Μίκαελ Φούκς, για να προσθέσει: "κάποιος θα πρέπει να σας ελέγχει πως δεν πρόκειται να δημιουργηθούν ξανά αυτά τα προβλήματα στο μέλλον".
Μάλιστα, σε άλλο σημείο αναφέρει ότι αν και δεν προβλέπεται αποχώρηση της Ελλάδας από το ευρώ, δεν έχει πειστεί ότι η παραμονή στην Ευρωζώνη είναι η καλύτερη μακροπρόθεσμη λύση ώστε να γίνει η χώρα και πάλι ανταγωνιστική και να αποκτήσει ξανά ευημερία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου