Σάββατο 8 Οκτωβρίου 2011

Νέα συνάντηση Βενιζέλου -τρόικας το απόγευμα

Από το ιστολόγιο http://www.24h.gr/
Οι δανειστές μας συνεχίζουν εντός της ερχόμενης εβδομάδας την αξιολόγηση για την εκταμίευση της 6ης δόσης.
Θα συναντηθούν τελικά με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης και υπουργό Οικονομικών, Ευάγγελο Βενιζέλο, οι δανειστές μας με επικεφαλής τον Πολ Τόμσεν, στο πλαίσιο των συζητήσεων, που άρχισαν από τα μέσα Αυγούστου, για την έγκριση της 6ης δόσης και την αναθεώρηση του Μεσοπρόθεσμου Πλαισίου. Κατά τις συναντήσεις αυτές εξετάζονται τα μέτρα του μνημονίου για την οικονομική και χρηματοοικονομική πολιτική και σύμφωνα με παράγοντες του υπουργείου, έχει ήδη ολοκληρωθεί το μεγαλύτερο μέρος του.
 
Παράγοντες που είναι κοντά στις συζητήσεις αναφέρουν ότι η διαπραγμάτευση της κυβέρνησης με τους επικεφαλής της τρόικας μπορεί να έχει ολοκληρωθεί το αργότερο στα μέσα της ερχόμενης εβδομάδας, καθώς κατά πάσα πιθανότητα θα υπάρξουν νέες επαφές και με άλλα μέλη του υπουργικού συμβουλίου. Σημειώνεται, ότι σύμφωνα με τον πρόεδρο του Εurogroup, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, η έκθεση της τρόικας για την Ελλάδα θα είναι πιθανότατα έτοιμη έως τις 24 Οκτωβρίου. Εξάλλου, ο επικεφαλής από πλευράς ΔΝΤ στο κλιμάκιο της τρόικας, Πολ Τόμσεν, φέρεται να έχει δηλώσει ότι απομένει σίγουρα κάποιος καιρός έως ότου υπάρξει κατάληξη, αλλά πιστεύει ότι η αξιολόγηση αναμένεται να είναι θετική.
 
Με βάση τα δεδομένα αυτά, η έκθεση δεν θα συζητηθεί στη Σύνοδο Κορυφής στις 17 Οκτωβρίου, αν και θα υπάρχει τότε μια πρώτη ακριβής εικόνα για την πορεία του δημοσιονομικού ελλείμματος και του δημοσίου χρέους. Η εικόνα αυτή, μπορεί να αποτελέσει και τη "βάση" για να αρχίσουν οι διαδικασίες για τη δανειοδότηση της Ελλάδας με το νέο πρόγραμμα και με πιο αυστηρούς όρους εποπτείας.
 
 
24h NewsRoom

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου