Σάββατο 8 Οκτωβρίου 2011

Ισραηλινά πολεμικά πλοία και αεροπλάνα στην Ανατολική Μεσόγειο

Από το ιστολόγιο http://www.sigmalive.com/



Σε θέατρο άκρως επιθετικών επιχειρήσεων από Τουρκικά F-16 μετατράπηκε το Κεντρικό Αιγαίο με απανωτές παραβιάσεις, παραβάσεις και μιά εμπλοκή. Στα πλαίσια της πρωτοφανούς προκλητικότητας που επιδεικνύουν οι Τούρκοι, 6 F-16 εκ των οποίων τα τέσσερα οπλισμένα, προέβησαν εκτός από τις παραβάσεις του FIR Αθηνών και τις παραβιάσεις του Εθνικού εναέριου χώρου της Ελλάδας και σε μια ηθελημένη εμπλοκή με κλειδωμένο στόχο.



Σε μια άλλη εξέλιξη, η Κύπρος κατάγγειλε στα ΗΕ τις απειλές Ερντογάν για τις έρευνες στο οικόπεδο 12, καλώντας την Τουρκία να συμβάλει εποικοδομητικά σε λύση του Κυπριακού.
Την καταγγελία διαβίβασε ο μόνιμος αντιπρόσωπος της Κύπρου, στον πρόεδρο της Γενικής Συνέλευσης του διεθνούς οργανισμού και  κυκλοφόρησε ως επίσημο έγγραφο των Ηνωμένων Εθνών.
Στο μεταξύ, Ισραηλινά πολεμικά πλοία και αεροπλάνα θα περάσουν από την περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου, στο σημείο όπου διεξάγονται οι έρευνες της Κύπρου για εντοπισμό υδρογονανθράκων. Σύμφωνα με πληροφορίες στην περιοχή κάνουν έντονη την παρουσία τους και άλλες ενδιαφερόμενες χώρες .
Tην ίδια ώρα κανονικά συνεχίζονται οι έρευνες της NOBLE ENERGY, στο τεμάχιο 12 της αποκλειστικής οικονομικής ζώνης της Κύπρου.
Το Τουρκικό σεισμογραφικό σκάφος Πίρι Ρέις αναμένεται να αρχίσει νέες έρευνες στην περιοχή, τις επόμενες μέρες.
Άρθρο των Financial Times, χαρακτηρίζει ως ανησυχητική εξέλιξη τις προσπάθειες της Άγκυρας να αμφισβητήσει με στρατιωτική πίεση τα δικαιώματα της Κύπρου και του Ισραήλ να διεξάγουν έρευνες για φυσικό αέριο, στην Ανατολική Μεσόγειο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου