Σάββατο 8 Οκτωβρίου 2011

Αρχηγός: "Αφήστε την αστυνομία μακριά από σκοπιμότητες"

Από το ιστολόγιο http://www.sigmalive.com/



Με απόλυτη αμεροληψία και αντικειμενικότητα ενεργούν οι αστυνομικοί ανακριτές, δήλωσε ο Αρχηγός Αστυνομίας Μιχάλης Παπαγεωργίου, απευθύνοντας έκκληση όπως αφαιθεί η Αστυνομία μακριά από οποιεσδήποτε σκοπιμότητες.
Σχολιάζοντας το σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας "Π" αναφορικά με το πόρισμα της Αστυνομίας για τη φονική έκρηξη στο Μαρί, καθώς και την αντίδραση του Αντιπροέδρου του ΔΗΚΟ Νικόλα Παπαδόπουλου, ο κ. Παπαγεωργίου εξήγησε ότι αποστολή της Αστυνομίας είναι και η διερεύνηση και εξιχνίαση των όποιων ποινικών αδικημάτων διαπράττονται σε όλο το έδαφος της Δημοκρατίας.



"Κατά την εκτέλεση των καθηκόντων μας", είπε, "είναι πάγιες οδηγίες του Αρχηγού Αστυνομίας και πάγια αρχή όλων των ανακριτών, να ενεργούν με απόλυτη αμεροληψία και αντικειμενικότητα. Αφού διερευνήσουν τα γεγονότα, πάρουν τις καταθέσεις, να υποβάλουν το δικό τους πόρισμα, τη δική τους έκθεση, όπως έχω πει, με απόλυτη αντικειμενικότητα. Τα μέλη μας είναι όλοι άνθρωποι όπως και όλοι οι πολίτες. Και έχουν τις ευαισθησίες και τα συναισθήματα που έχει ο κάθε πολίτης".
Ωστόσο, συνέχισε, "κατά τη διερεύνηση της οποιασδήποτε υπόθεσης, οφείλουν να είναι αμερόληπτοι και αντικειμενικοί. Δεν ενεργούμε ποτέ με συναισθηματισμούς. Μέσα στα πλαίσια αυτά, ολοκληρώσαμε με γρήγορους ρυθμούς τη διερεύνηση της υπόθεσης, υποβάλαμε την έκθεση μας στο Γενικό Εισαγγελέα και να θυμίσω ότι η διερεύνηση της υπόθεσης γινόταν υπό την εποπτεία και καθοδήγηση του Γενικού Εισαγγελέα".
Ο Αρχηγός Αστυνομίας ανέφερε ότι "εμείς αποφύγαμε επισταμένα να πούμε ποια μέλη, πόσα και ποια μέλη εισηγούμαστε να προσαχθούν ενώπιον του Δικαστηρίου, γιατί τον τελικό λόγο στο ποιοι θα προσαχθούν ενώπιον της δικαιοσύνης, τον έχει ο Γενικός Εισαγγελέας. Και γιατί; Γιατί δεν θέλαμε σε καμία περίπτωση, να στιγματίσουμε κάποιον τον οποίον αργότερα ο Γενικός Εισαγγελέας να κρίνει ότι δεν υπάρχει επαρκής μαρτυρία για να προσαχθεί ενώπιον του Δικαστηρίου".
Ο κ. Παπαγεωργίου απηύθυνε έκκληση "να αναμένουμε την απόφαση του Γενικού Εισαγγελέα σε ό,τι αφορά το ποιοι θα κατηγορηθούν. Κάμνω έκκληση να αναμένουμε και το πόρισμα του Δικαστηρίου. Να υπενθυμίσω ότι στο Δικαστήριο όλα γίνονται σε δημόσιες ανοιχτές ακροαματικές διαδικασίες και εκεί θα ακουστούν γεγονότα και μαρτυρίες. Κάμνω ακόμα μια έκκληση, οι οποιοιδήποτε να αφήσουν την Αστυνομία μακριά από τις οποιεσδήποτε σκοπιμότητες".
Σε ερώτηση από πού μπορεί να διέρρευσε το πόρισμα της Αστυνομίας, ο κ. Παπαγεωργίου είπε πως δεν είναι σε θέση να πει αν δεν γίνει σχετική έρευνα. "Εμείς αυτή τη στιγμή δεν είμαι σε θέση να πω ποιος, αλλά εμείς δεν το δώσαμε", συμπλήρωσε.
Απαντώντας σε ερωτήσεις για την αναφορά σε ευθύνη των Ιωαννίδη και Λάμπρου και το χαρακτηρισμό "αίσχος" στην αντίδραση του Αντιπροέδρου του ΔΗΚΟ Νικόλα Παπαδόπουλου, ο Αρχηγός Αστυνομίας είπε:
"Εγώ δεν είμαι εκείνος που θα κρίνω το τι λέει ο κάθε πολιτικός. Επαναλαμβάνω ότι η Αστυνομία ενεργεί πάντοτε με απόλυτη αμεροληψία και αντικειμενικότητα. Όποιος κρίνει η Αστυνομία και ο ανακριτής ότι ευθύνεται εκείνον σημειώνουμε, εκείνον εισηγούμαστε, και στο τέλος θα αποδειχθεί αν είναι έτσι τα πράγματα ενώπιoν των Δικαστηρίων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου