Σάββατο 8 Οκτωβρίου 2011

Μπορίσοφ: «Δεν απειλείται η ειρήνη των εθνοτήτων στη Βουλγαρία»

Από το ιστολόγιο http://www.kathimerini.gr/

Ο Μπόικο Μπορίσοφ.

«Τίποτα δεν απειλεί την ειρήνη μεταξύ των εθνοτήτων στη Βουλγαρία από εδώ και πέρα». Με αυτόν τον τρόπο απάντησε ο πρωθυπουργός της Βουλγαρίας, Μπόικο Μπορίσοφ, σε ερώτηση βουλευτή της αντιπολίτευσης σχετικά με την πολιτική ευθύνη για τα πρόσφατα βίαια επεισόδια, στο χωριό Κατούνιτσα.



Τα επεισόδια ξέσπασαν ύστερα από τη δολοφονία Βούλγαρου νεαρού από άτομο, προσκείμενο στον «Τσάρο των Ρομά» Κύριλ Ράσκοφ, προκαλώντας τη μήνιν του πλήθους.
Ο Ράσκοφ συνελήφθη, βρίσκεται σε προφυλάκιση και ανακρίνεται για απειλές κατά της ζωής συγχωριανών του, ενώ η εισαγγελία και οι αρμόδιες οικονομικές υπηρεσίες διεξάγουν έρευνες για την προέλευση της μεγάλης περιουσίας του, την οποία φέρεται ν' απέκτησε με εγκληματικές δραστηριότητες, όπως αναφέρουν τα σχετικά δημοσιεύματα του βουλγαρικού Τύπου.
Στη σχετική απάντησή του, κατά τον τακτικό κοινοβουλευτικό έλεγχο της Παρασκευής, ο κ. Μπορίσοφ εξέφρασε την πεποίθηση ότι οι διάφορες εθνότητες στη χώρα θα συνεχίσουν να ζουν σε πνεύμα αμοιβαίας ανεκτικότητας και σεβασμού, φιλίας και ειρήνης «όπως το κάνουν πολλούς αιώνες τώρα», όπως είπε.
www.kathimerini.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου