Σάββατο 8 Οκτωβρίου 2011

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΣΑΡΚΟΖΙ - ΛΑΓΚΑΡΝΤ Πυρετώδεις διεργασίες για το χρέος των γαλλικών τραπεζών

Από το ιστολόγιο http://www.ethnos.gr/
Χωρίς δηλώσεις ολοκληρώθηκε η συνεργασία του Γάλλου προέδρου με την πρώην υπουργό Οικονομικών και νυν επικεφαλής του ΔΝΤ, ενόψει των αυριανών συναντήσεων με την Αγκελα Μέρκελ.

Πυρετώδεις διεργασίες για το χρέος των γαλλικών τραπεζών



Η γενική διευθύντρια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ) Κριστίν Λαγκάρντ συναντήθηκε σήμερα στο Παρίσι για μία ώρα με τον Γάλλο πρόεδρο Νικολά Σαρκοζί όσον αφορά την κρίση στην ευρωζώνη, σύμφωνα με δημοσιογράφο του Γαλλικού Πρακτορείου Ειδήσεων.
Μετά τη συνάντηση η Λαγκάρντ, την οποία συνόδευσε στην εξωτερική σκάλα του προεδρικού μεγάρου ο Γάλλος πρόεδρος, μπήκε στο αυτοκίνητό της χωρίς προηγουμένως να κάνει καμία δήλωση.
Η Λαγκάρντ δεν είχε κάνει καμία δήλωση ούτε κατά την άφιξή της στο προεδρικό μέγαρο.
Η συνάντησή της με τον Σαρκοζί πραγματοποιείται την προηγούμενη ημέρα από τη συνάντηση που θα έχουν αύριο στο Βερολίνο ο Γάλλος πρόεδρος και η Γερμανίδα καγκελάριος Άγκελα Μέρκελ για την επιτάχυνση του σχεδίου που αποσκοπεί στην αντιμετώπιση της κρίσης χρέους στην Ευρώπη.
Οι ηγέτες της ευρωζώνης συνεχίζουν να έχουν εντατικές διαβουλεύσεις για μια ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών στην ΕΕ προκειμένου να αντιμετωπιστούν οι κίνδυνοι μετάδοσης της κρίσης χρέους.
Κατά την ανακοίνωση χθες της συνάντησης της Λαγκάρντ με τον Σαρκοζί στο Μέγαρο των Ηλυσίων, η υπηρεσία Τύπου της γαλλικής προεδρίας είχε ανακοινώσει ότι το αντικείμενο των συνομιλιών τους είναι "η προετοιμασία της συνόδου κορυφής της G20 στις Κάννες" στις 3 και 4 Νοεμβρίου, όπως και "η κατάσταση στην ευρωζώνη".
"Ετοιμες οι γαλλικές τράπεζες"
Οι πέντε κύριες τράπεζες της Γαλλίας είναι έτοιμες να αποδεχθούν μια ανακεφαλαιοποίησή τους από το κράτος ύψους 10 ως 15 δισ. ευρώ, γράφει σήμερα η γερμανική εφημερίδα Frankfurter Allgemeine Zeitung.
Η Γαλλία επιθυμεί εξάλλου η Deutsche Bank, η κύρια γερμανική τράπεζα, να συγκεντρώσει επίσης νέα κεφάλαια, σύμφωνα με την ίδια πηγή.
Ο πρόεδρος της Γιόζεφ Άκερμαν απέκλεισε ωστόσο πρόσφατα μια αύξηση του κεφαλαίου της, κρίνοντας ότι η τράπεζα αυτή διαθέτει επαρκή κεφάλαια και ρευστότητα, υπενθυμίζει η γερμανική εφημερίδα.
Ο Άκερμαν τάσσεται επίσης κατά οποιασδήποτε δημόσιας βοήθειας για την Deutsche Bank. Σε αντίθεση με άλλα γερμανικά χρηματοπιστωτικά ιδρύματα, η Deutsche Bank δεν είχε ζητήσει βοήθεια από το ομοσπονδιακό κράτος κατά την χρηματοπιστωτική κρίση του 2008-2009.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου