Πέμπτη 10 Νοεμβρίου 2011

Bild: "Παράξενα δυνατό συρτάκι στην Αθήνα"

Η γερμανική Bild παρομοιάζει τις εξελίξεις στην Αθήνα μ’ ένα περίεργο... συρτάκι. Με τίτλο «Παράξενα δυνατό συρτάκι στην Αθήνα - Από τις 9 χτυπάει ξανά το ρολόι – Ο Παπαδήμος, αγαπημένος για τη θέση» η γερμανική εφημερίδα σχολιάζει ότι σήμερα είναι η επόμενη πράξη στο ελληνικό δράμα, παρομοιάζοντας τις πολιτικές εξελίξεις με το συρτάκι.

Όπως υπογραμμίζει ο αρθρογράφος, το συρτάκι είναι ένας υποτονικός χορός μ’ένα βήμα πίσω ένα πλάγια και πάλι από την αρχή. Έτσι ακριβώς αργά τρέχουν οι διαπραγματεύσεις στην Αθήνα, σχολιάζεται στο δημοσίευμα. Κι όσο αργά ξεκινά ο χορός και κλιμακώνεται, έτσι και οι δύο πολιτικές πλευρές στη Ελλάδα, μόλις κλιμακώνονται οι διαβουλεύσεις, αλλάζουν κατεύθυνση.


H Bild αναφέρεται στις εξελίξεις από το πρωί στο Προεδρικό Μέγαρο με τους τρεις αρχηγούς να συσκέπτονται υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, ενώ τονίζεται ότι φάνηκε φως στο τούνελ και κλήθηκε το φαβορί, ο Λουκάς Παπαδήμος στον Πρόεδρο. «Ο κ. Παπαδήμος –σύμφωνα με τις φήμες -φαίνεται ότι θα είναι ο νέος πρωθυπουργός», γράφει η γερμανική εφημερίδα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου