Κυριακή 27 Νοεμβρίου 2011

Ο Καντάφι, η διαφυγή και το ελληνικό διαβατήριο

Ο Καντάφι, η διαφυγή και το ελληνικό διαβατήριο
Από το newsbomb

Μια εξαιρετικά ενδιαφέρουσα και εξόχως περίεργη πτυχή με ελληνικό ενδιαφέρον για τα όσα συνέβησαν λίγο πριν την εκτέλεση του Μουαμάρ Καντάφι ξετυλίγει σε πρόσφατο δημοσίευμα η αξιόπιστη εφημερίδα “Independent”.
Σύμφωνα με το αποκαλυπτικό κείμενο, μέλος της μισθοφορικής ομάδας διάσωσης του Καντάφι, ταξίδευε από και προς τη Λιβύη με ελληνικό διαβατήριο προκειμένου να οργανώσει την διαφυγή του δικτάτορα από την χώρα.
Συγκεκριμένα, η φρουρά του Καντάφι απαρτιζόταν και από ορισμένους σκληροτράχηλους Νοτιοαφρικανούς, μεταξύ των οποίων και ο κ.  Danie Odendaal, ο οποίος σύμφωνα πάντα με την εφημερίδα, μετακινούταν με ελληνικό διαβατήριο.
Το συγκεκριμένο μέλος, ανέφερε στον δημοσιογράφο, ότι είχαν καταστρώσει σχέδιο διαφυγής του Καντάφι προς την Δημοκρατία του Νίγηρα, αφήνοντας μάλιστα να εννοηθεί ότι υπήρχε και η σύμφωνη γνώμη του ΝΑΤΟ.

Όμως, το σχέδιο έμεινε στα χαρτιά, καθώς οι αντάρτες κατέλαβαν την Σύρτη και μετά από οδομαχίες συνέλαβαν τον Καντάφι και τον εκτέλεσαν μετά από φρικτά βασανιστήρια.
Διαφορετική τύχη είχαν τα μέλη της φρουράς του –μεταξύ των οποίων και ο κ. Odendaal– τα οποία, αν και συνελήφθησαν, αφέθηκαν ελεύθερα.
Όπως μάλιστα αναφέρει το δημοσίευμα, ο κ. Odendaal με το ελληνικό διαβατήριο κατάφερε να ταξιδέψει «προς χώρα της δυτικής Ευρώπης».
Πάντως , για το συγκεκριμένο θέμα έχει καταθέσει σχετική ερώτηση ο βουλευτής Λάρισας με την ΝΔ, Χρήστος Ζώης, προς τους υπουργούς Εξωτερικών και Προστασίας του Πολίτη. Ο κ. Ζώης ζητά να μάθει «αν έχει εκδοθεί ελληνικό διαβατήριο στο εν λόγω πρόσωπο που αναφέρεται στο δημοσίευμα, από ποια αρχή και πότε»;
Εως αυτή την ώρα, απάντηση έχει δώσει μόνο το ΥΠΕΞ, δια μέσω της αναπληρώτριας υπουργού Μαριλίζας Ξενογιαννακοπούλου, η οποία λέει ότι «το θέμα δεν εμπίπτει στις αρμοδιότητες του υπουργείου».
Δείτε το δημοσίευμα ΕΔΩ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου