Πέμπτη 5 Ιανουαρίου 2012

Με νέα χαμηλά "φλερτάρει" το ΧΑ

Του Δημήτρη Ζάντζα από το capital.gr

Κάτω από τις 650 μονάδες υποχωρεί την Πέμπτη ο Γενικός Δείκτης του Χ.Α., με την πλειονότητα των τίτλων στον FTSE20 να διαπραγματεύεται στο "κόκκινο" και με τις ευρωπαϊκές αγορές να υποχρεώνονται σε απώλειες.  Εως το -4% βρέθηκε νωρίτερα ο τραπεζικός δείκτης, προερχόμενος από τρεις διαδοχικές πτωτικές συνεδριάσεις με συνολικές απώλειες 10,3%.

«Η πορεία του PSI και οι διαπραγματεύσεις με την Τρόικα εξακολουθούν να αποτελούν τους βασικούς καταλύτες για την πορεία της αγοράς» σχολιάζει σήμερα η Marfin Analysis, ενώ από την πλευρά της η Beta Securities εκτιμά ότι η σημερινή συνεδρίαση αναμένεται να κινηθεί «σε υποτονικούς ρυθμούς χωρίς ιδιαίτερες διαφοροποιήσεις από τις πρώτες συνεδριάσεις της χρονιάς, καθώς η πλειοψηφία της επενδυτικής κοινότητας εξακολουθεί να τηρεί στάση αναμονής ενόψει των ανακοινώσεων των όρων για το PSI το οποίο φαίνεται ότι μπαίνει σε μια τελική ευθεία».


«Η έλλειψη άλλων εγχώριων επιχειρηματικών νέων ενδεχομένως να διατηρήσει τις συναλλαγές και τις διακυμάνσεις σε χαμηλά επίπεδα, ενώ ακόμα και μια διορθωτική ανοδική κίνηση δεν φαίνεται να μπορεί να συντηρηθεί έως το τέλος της ημέρας με τις υπάρχουσες συναλλακτικές συνθήκες» προσθέτει η χρηματιστηριακή.

Στο ταμπλό, ο Γενικός Δείκτης βρίσκεται στις 648,69 μονάδες με απώλειες 2,05%, ενώ νωρίτερα βρέθηκε να υποχωρεί έως και 2,67% στις 644,63 μονάδες.

Για τον δείκτη των τραπεζών, από τη σύνθεση του οποίου ξεχωρίζει η υποχώρηση της ΕΤΕ στα νέα χαμηλά των 1,40 ευρώ νωρίτερα, οι απώλειες περιορίζονται σε 0,97% στις 233,38 μονάδες.

Μέχρι στιγμής έχει διακινηθεί στο Χ.Α. όγκος 13,7 εκατ. τεμαχίων αξίας 15,5 εκατ. ευρώ.

Συνολικά 90 μετοχές διαπραγματεύονται με απώλειες, 37 ενισχύονται και 18 διατηρούνται αμετάβλητες.


Πηγή:www.capital.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου