Πέμπτη 5 Ιανουαρίου 2012

Διέγραψε τις απώλειες της η Wall με τη στήριξη των λιανοπωλητών


  Dow12.418,4221,04 0,17%  



  Nasdaq2.648,36-0,36 -0,01%  

Η Wall Street χθες
Οριακά κέρδη αντικατέστησαν τις οριακές απώλειες της Wall Street λίγο πριν τη λήξη των συναλλαγών, με ώθηση από τις ενδείξεις ισχυρών πωλήσεων για τις επιχειρήσεις λιανικής αλλά και τις αυτοκινητοβιομηχανίες.

Οι ανησυχίες για την παρατεταμένη ευρωπαϊκή κρίση χρέους και το διαφαινόμενο πρόβλημα ρευστότητας στην Ευρωζώνη κράτησαν τους δείκτες σε αρνητικό έδαφος στο μεγαλύτερο μέρος των συναλλαγών. Οι διατραπεζικές καταθέσεις στην ΕΚΤ άγγιξαν νέο ιστορικό υψηλό την Τρίτη, καταδεικνύοντας την τάση των τραπεζών να ενισχύουν τα ρευστά διαθέσιμα αντί να δανείζουν σε άλλες τράπεζες.

Δείκτες – Στατιστικά

Ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones ενισχύθηκε κατά 21,04 μονάδες (0,2%) και βρίσκεται στις 12.418,42 μονάδες. Ο δείκτης Nasdaq σημείωσε οραική πτώση 0,4 μονάδων (-0,01%) φτάνοντας τις 2.648,36 μονάδες. O S&P 500 σημείωσε άνοδο 0,24 μονάδων (0,02%) και βρίσκεται στις 1.277,30 μονάδες.

Θετικός πρωταγωνιστής της συνεδρίασης οι μετοχές του κλάδου λιανικής. Το Διεθνές Συμβούλιο Εμπορικών Κέντρων (ICSC) αναβάθμισε τις εκτιμήσεις του για τις πωλήσεις των λιανοπωλητών το Δεκέμβριο, κάνοντας λόγο για άνοδο της τάξης του 4,5-5,3%, με ιδιαίτερη ώθηση από την τελευταία εβδομάδα του Δεκεμβρίου, που καταγράφηκε άνοδος 5,3%. Τα τελικά στοιχεία θα δημοσιευτούν την Πέμπτη.

Στα μάκρο της ημέρας, αύξηση για πρώτη φορά μετά από τρεις μήνες σημείωσαν στις ΗΠΑ οι βιομηχανικές παραγγελίες το Νοέμβριο. Ειδικότερα, σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα το υπουργείο Εμπορίου της χώρας οι παραγγελίες αυξήθηκαν σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα 1,8% στα 459,18 δισ. δολ. ενώ οικονομολόγοι που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Dow Jones Newswires προέβλεπαν αύξηση 2,1%.

Στις επιχειρηματικές εξελίξεις, η Eastman Kodak ετοιμάζεται να υποβάλει αίτημα υπαγωγής στο άρθρο 11 του Πτωχευτικού Κώδικα εάν αποτύχουν οι προσπάθειες της να πουλήσει ορισμένες ψηφιακές πατέντες, μεταδίδει η Wall Street Journal.

Η Kodak, που απασχολεί περίπου 19.000 εργαζόμενους, φέρεται να βρίσκεται σε διαπραγματεύσεις με υποψήφιους πιστωτές για χρηματοδότηση περίπου 1 δισ. δολαρίων, που θα την κρατήσει ζωντανή όσο θα προχωρά η διαδικασία χρεοκοπίας, αναφέρει το δημοσίευμα, επικαλούμενο πηγές. Μία από τις πηγές αποκάλυψε πως το αίτημα θα κατατεθεί εντός του μηνός ή ως τις αρχές Φεβρουαρίου.

Στην εξαγορά του 1/3 σε πέντε έργα της Devon Energy στις ΗΠΑ έναντι 900 εκατ. δολ. θα προχωρήσει η η δεύτερη μεγαλύτερη κινεζική πετρελαϊκή εταιρεία China Petrochemical. Όπως μεταδίδει το Bloomberg, η Sinopec Group, όπως είναι γνωστή η εταιρεία, θα πληρώσει τα 900 εκατ. δολ. σε μετρητά ενώ θα καταβάλει και 1,6 δισ. δολ. για την κάλυψη του κόστους εξόρυξης σε 125 πετρελαιοπηγές το επόμενο έτος.

Το διορισμό του Scott Thompson στη θέση του διευθύνοντος συμβούλου με ισχύ από τις 9 Ιανουαρίου ανακοίνωσε σήμερα η Yahoo.

Την ίδια ημερομηνία ο Tim Morse ο οποίος ασκεί καθήκοντα προσωρινού CEO θα επιστρέψει στη θέση του Chief Financial Officer.

Ο Thompson αναλαμβάνει επικεφαλής της Yahoo από τη θέση του προέδρου στην PayPal. Υπό την ηγεσία του η PayPal διεύρυνε την βάση των χρηστών της από 50 εκατ. χρήστες σε πάνω από 104 εκατ. από 190 χώρες, ενώ τα έσοδα της εταιρείας από 1,8 δισ. δολ. ξεπέρασαν το 2011 τα 4 δισ. δολ.
 
ΠΗΓΗ capital.gr


Πηγή:www.capital.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου