Πέμπτη 5 Ιανουαρίου 2012

Ιταλία: Φόροι στους μετανάστες για τη λαθρομετανάστευση…

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα Africa-news, η Ιταλική Κυβέρνηση έλαβε τελικά την απόφαση να επιβάλει ένα νέο φόρο σε όσους θέλουν να τους εκδοθούν νέες άδειες παραμονής ή να ανανεωθούν αυτές που ήδη διαθέτουν. Η συγκεκριμένη απόφαση είχε υιοθετηθεί το 2009, στα πλαίσια νομοσχεδίου για την ασφάλεια, αλλά δεν είχε εφαρμοστεί.
Το ύψος του φόρου θα ανέρχεται μεταξύ 80 και 200 ευρώ, ανάλογα με την περίοδο την οποία θα αφορά η άδεια παραμονής. Έτσι, όσοι ζητούν άδεια παραμονής για διάστημα τριών έως δώδεκα μηνών, θα πληρώσουν 80 ευρώ. Όσοι επιθυμούν άδεια για μέγιστο χρονικό διάστημα 24 μηνών, θα καταβάλουν 100 ευρώ, ενώ όσοι αιτούνται άδεια παραμονής μακράς διάρκειας της ΕΕ, θα πληρώνουν 200 ευρώ.
Μαζί με τους νέους φόρους θα καταβάλλονται και τα υπόλοιπα ποσά που αφορούν την έκδοση της άδειας. 27,50 ευρώ για την ηλεκτρονική άδεια παραμονής, 14,62 ευρώ για χαρτόσημο και 30 ευρώ για έξοδα αποστολής.


Ο νέος φόρος δεν θα ισχύει για όσους καταθέτουν αιτήσεις πολιτικού ασύλου, αιτήσεις για ανθρωπιστικούς λόγους, για επανένωση οικογενειών, για όσους φτάνουν στην Ιταλία για ιατρικούς λόγους και για μικρά παιδιά.
Αυτό που έχει ενδιαφέρον είναι το που θα χρησιμοποιηθούν τα έσοδα από το νέο φόρο. Τα μισά θα δοθούν για την χρηματοδότηση της απέλασης των παράνομων μεταναστών και τα υπόλοιπα στο Υπουργείο Εσωτερικών, και πιο συγκεκριμένα στις υπηρεσίες ασφαλείας, στα γραφεία μετανάστευσης των περιφερειών και για το σχέδιο ενσωμάτωσης των μεταναστών στην ιταλική κοινωνία.

ΠΗΓΗ  defence-point

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου