Τρίτη 24 Ιανουαρίου 2012

Κατηγορήθηκαν Μ.Κυπριανού και Κ.Παπακώστας για την τραγωδία στο Μαρί

Λευκωσία: Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις που σημειώνονται σε σχέση με τη φονική έκρηξη στο Μαρί, μετά το πράσινο φως που άναψε ο Γενικός Εισαγγελέας για ποινική δίωξη οκτώ ατόμων.

Ήδη στο Αρχηγείο Αστυνομίας, κλήθηκαν και κατηγορήθηκαν γραπτώς οι τέως υπουργοί Εξωτερικών και Άμυνας, Μάρκος Κυπριανού και Κώστας Παπακώστας.

Σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε το ραδιόφωνο του ΡΙΚ, εκτός από τους δύο υπουργούς, στα οκτώ άτομα περιλαμβάνονται τρία στελέχη της Εθνικής Φρουράς και τρία στελέχη της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας.Ο Αρχηγός της Αστυνομίας, Μιχάλης Παπαγεωργίου, απέφυγε να δώσει λεπτομέρειες, λέγοντας ότι δεν θα ήταν ορθό να λεχθούν λεπτομέρειες προτού ολοκληρωθεί η διαδικασία. Επιβεβαίωσε ωστόσο ότι μέχρι το μεσημέρι κάποιοι έχουν κατηγορηθεί.

Μιλώντας στο περιθώριο δημοσιογραφικής διάσκεψης με θέμα τον απολογισμό του 2011 σε σχέση με τους βασικούς άξονες αστυνόμευσης, ο κ. Παπαγεωργίου είπε πως η Αστυνομία έλαβε χθες επιστολή από τον Γενικό Εισαγγελέα με συγκεκριμένες οδηγίες για το θέμα.

«Αμέσως μετά την παραλαβή της επιστολής έχουμε δώσει άμεσα οδηγίες προς τους υφιστάμενους μας για να τηρήσουμε κατά γράμμα τις οδηγίες του Γενικού Εισαγγελέα», είπε.

Απευθυνόμενους στους δημοσιογράφους είπε: «Αντιλαμβάνομαι ότι γνωρίζετε ότι ήδη κάποιοι έχουν κατηγορηθεί, ωστόσο, δεν θα ήταν ορθό πριν οι ίδιοι οι επηρεαζόμενοι γνωρίζουν κάτι να ενημερωθούν από τα ΜΜΕ».

Σε ερώτηση πόσα πρόσωπα θα κατηγορηθούν συνολικά, είπε πως έχει συζητήσει με το Γενικό Εισαγγελέα το θέμα, προσθέτοντας πως είναι καλύτερα να αποφευχθούν οι απαντήσεις μέχρι την ολοκλήρωση της διαδικασίας.

ΠΗΓΗ philenews

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου