Κυριακή, 11 Μαρτίου 2012

Μόνος υποψήφιος ο Βενιζέλος για την προεδρία του ΠΑΣΟΚ

Έχοντας τη μεγάλη στήριξη των μελών του εθνικού συμβουλίου ο Ευάγγελος Βενιζέλος είδε την υποψηφιότητά του για την προεδρία του ΠΑΣΟΚ να εγκρίνεται σχεδόν πανηγυρικά από το ανώτερο όργανο του κόμματος. Είχε έτσι κι αλλιώς συγκεντρώσει 189 υπογραφές, σε σύνολο 377 μελών. Αντιθέτως την υποψηφιότητα του Χρήστου Παπουτσή υποστήριξαν μόλις 12 μέλη του συμβουλίου, όταν η καταστατική πρόβλεψη κάνει λόγο για τουλάχιστον 94 μέλη.

Την υποψηφιότητα του Στέφανου Τζουμάκας υποστήριξε μόνο ένα μέλος. Παπουτσής και Τζουμάκας είχαν ζητήσει νωρίτερα, με έντονα φορτισμένες ομιλίες να υπάρξει πολιτική έγκριση και των τριών υποψηφιοτήτων, κάτι όμως που απερρίφθη από το εθνικό συμβούλιο, καθώς δεν προβλέπεται κάτι τέτοιο από το καταστατικό. Η συνεδρίαση έγινε σε φορισμένο κλίμα με συνεχείς αντεγκλήσεις, που ορισμένες φορές ξέφευγαν από κάθε όριο. Σε κάποιες μάλιστα περιπτώσεις υπήρξαν και απειλές ακόμη και για... ξυλοδαρμό, μεταξύ γυναικών μελών του εθνικού συμβουλίου.


Οι ψυχραιμότεροι έσωσαν την κατάσταση, όμως το ψυχικό και πολιτικό χάσμα μεταξύ των αντιπαριτιθέμενων στρατοπέδων ήταν εμφανές και πολλοί φοβούνται ότι αυτό θα επιδράσει την εκλογική διαδικασία της ερχόμενης Κυριακής. Οι κάλπες για την εκλογή του προέδρου θα γίνουν στις 18 Μαρτίου με κάλπες στις κομματικές οργανώσεις της χώρας.

«Ευχαριστώ θερμά το Εθνικό Συμβούλιο του ΠΑΣΟΚ που μου έκανε την πολύ μεγάλη τιμή να  με ανακηρύξει σήμερα υποψήφιο πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ. Γύρω από την υποψηφιότητά μου, συσπειρώνεται όλη η δημοκρατική προοδευτική παράταξη που την εξέφραζε, την εκφράζει και θα την εκφράζει το ΠΑΣΟΚ» δήλωσε ο υποψήφιος πρόεδρος του Κινήματος Ευάγγελος Βενιζέλος.

«Η κρισιμότητα των περιστάσεων που ζει η πατρίδα μας και η παράταξή μας οδήγησε ένα πολύ μεγάλο αριθμό στελεχών του ΠΑΣΟΚ στην υποστήριξη της υποψηφιότητάς μου» συνέχισε ο κ. Βενιζέλος, προσθέτοντας ότι «έχω πλήρη συνείδηση της ευθύνης που επωμίζομαι, αλλά αυτή η ευθύνη, είναι ευθύνη συλλογική και η δράση μας θα είναι ομαδική».

«Όλοι θα είναι δίπλα μου κι εγώ θα είμαι δίπλα σε όλους. Ειδικά αναφέρομαι στον Χρήστο Παπουτσή που είχε την πολιτική παρρησία να παρουσιάσει και να αναδείξει την προγραμματική του πρόταση στην Εθνική Συνδιάσκεψη» είπε ο υποψήφιος πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.


«Απευθύνομαι προσωπικά στην κάθε Ελληνίδα και στον κάθε Έλληνα, απευθύνομαι προσωπικά σε όλα τα στελέχη, τα μέλη, τους φίλους και τους ψηφοφόρους, κάποια στιγμή, του ΠΑΣΟΚ και τους καλώ να γυρίσουν πίσω, εδώ στο σπίτι τους, στην μεγάλη κοίτη της δημοκρατικής προοδευτικής παράταξης» είπε ο κ. Βενιζέλος.

Ο υποψήφιος πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ είπε ότι έχει αποδείξει μέσα σε πολύ δύσκολες συνθήκες την πίστη του στις εσωκομματικές πολυφωνικές διαδικασίες και υπογράμμισε ότι «την επόμενη Κυριακή πρέπει να μετατρέψουμε την διαδικασία εκλογής του νέου προέδρου του ΠΑΣΟΚ σε μια μεγάλη γιορτή δημοκρατίας και συμμετοχής».

«Πρέπει να σπάσουμε τα φράγματα που θέλουν να μας στήσουν, ώστε να κρατηθεί το ΠΑΣΟΚ σιωπηλό και ακίνητο, όπως θέλουν να κρατήσουν σιωπηλή και ακίνητη κάθε γνήσια πολιτική έκφραση. Τώρα πρέπει να πάρουμε ξανά την υπόθεση στα χέρια μας» τόνισε ο υποψήφιος πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

«Ο στόχος μας είναι καθαρός και ρεαλιστικός: Νίκη στις προσεχείς εκλογές. Το ΠΑΣΟΚ για το καλό του έθνους πρέπει να έχει τον πρώτο λόγο στις πολιτικές εξελίξεις» είπε ο κ. Βενιζέλος, προσθέτοντας ότι «έχω πλήρη επίγνωση των ερευνών της κοινής γνώμης και γνωρίζω σε βάθος τι τραβάει ο κάθε Έλληνας πολίτης, τις δυσκολίες, τις θυσίες, την δυσφορία. Αλλά όλοι μαζί κάνουμε μια προσπάθεια να κρατήσουμε την χώρα όρθια και τώρα μετά την ολοκλήρωση του PSI, έχει ανοίξει ένα τεράστιο παράθυρο ευκαιρίας για να κερδίσουμε το χαμένο έδαφος, για να αναπληρώσουμε απώλειες, για να ανακτήσουμε ξανά την αξιοπρέπεια και την υπερηφάνειά μας, ως έθνος, ως πολίτες της Ευρώπης, ισότιμοι και όχι ως παρίες της ευρωζώνης» υπογράμμισε ο κ. Βενιζέλος.

«Εγώ και όλοι οι φίλοι μου και συναγωνιστές μου στο ΠΑΣΟΚ σας περιμένουμε με ανοιχτή αγκαλιά την επόμενη Κυριακή στις οργανώσεις μας, στις κάλπες για να δείξουμε ότι υπάρχουμε ότι η παράταξη είναι ζωντανή, ότι εμείς μπορούμε να σηκώσουμε και θα σηκώσουμε ξανά το βάρος της ανανέωσης, της αναγέννησης και της προοπτικής του τόπου. Αρχίζουμε» κατέληξε στην δήλωσή του ο υποψήφιος πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

Από την πλευρά του ο Χρήστος Παπουτσής  δήλωσε: «Στην πιο κρίσιμη στιγμή για το ΠΑΣΟΚ, αντί για την επιλογή της πολυσυλλεκτικότητας, της ενότητας και μιας νέας προοδευτικής πολιτικής επιλέξαμε το μικρό και φοβικό ΠΑΣΟΚ, λυπάμαι».

ΠΗΓΗ protothema

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου