Πέμπτη 12 Απριλίου 2012

Δεν θα κάνω χρήση της ασυλίας, λέει η κυρία Μπακογιάννη Άρση ασυλίας για την Ντόρα ζητά ο Άρειος Πάγος

Νέα δικαστική τροπή παίρνει η υπόθεση του Ισίδωρου Κούβελου και του ενός εκατ. δολαρίων, καθώς στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου διαβιβάστηκε αίτημα από την Εισαγγελία Εφετών για την άρση της βουλευτικής ασυλίας της  πρόεδρου της Δημοκρατικής Συμμαχίας, Ντόρας Μπακογιάννη, λόγω υποβολής ανακριβούς δήλωσης «πόθεν έσχες».

Το αίτημα έχει διαβιβαστεί ήδη στη Βουλή από τον αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Αθανάσιο Κατσιρώδη.


Η υπόθεση, που αφορά το 1.000.000 δολάρια που «έβγαλε» στο Λονδίνο ο σύζυγος της κυρίας Μπακογιάννη, επιχειρηματίας Ισίδωρος Κούβέλος, έγινε γνωστή από τον επικεφαλής εισαγγελέα της αρχής για το ξέπλυμα μαύρου χρήματος, Π. Νικολούδη, και σε τοποθέτησή του στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής.

Πρέπει να σημειωθεί ότι η δήλωση «πόθεν έσχες» της κυρίας Μπακογιάννη διαβιβάστηκε στην Εισαγγελία Εφετών από τη Βουλή.

Η Εισαγγελία, στο πλαίσιο της έρευνάς της, διαπίστωσε τη μη αναφορά του επίμαχου ποσού στη δήλωση «πόθεν έσχες» της προέδρου της Δημοκρατικής Συμμαχίας, χωρίς όμως να μπορεί να προχωρήσει σε κάποια άλλη ενέργεια.

Έτσι, ζητά την άρση της βουλευτικής ασυλίας και το σχετικό αίτημα έφτασε μέσω της Εισαγγελίας του Αρείου Πάγου στη Βουλή, η οποία είναι και η μόνη αρμόδια να αποφανθεί.

Δεν θα κάνω χρήση της ασυλίας, λέει η κα. Μπακογιάννη

«Χρήση της ασυλίας δεν πρόκειται να κάνω», ξεκαθάρισε η Ντόρα Μπακογιάννη σχετικά με το αίτημα άρσης της ασυλίας της από την εισαγγελία του Αρείου Πάγου και έκανε λόγο για «συνέχεια της στημένης υπόθεσης» που αφορά στη δήλωση του πόθεν έσχες του συζύγου της.

«Την πρώτη ημέρα της προεκλογικής περιόδου πληροφορούμαι από δημοσιογράφους και όχι από τη Βουλή, η οποία επισήμως με ενημέρωσε ότι δεν έχει παραλάβει οτιδήποτε τη συνέχεια της στημένης υπόθεσης που αφορά στη δήλωση του πόθεν έσχες του συζύγου μου», είπε χαρακτηριστικά.

Σημείωσε ακόμη ότι «ο κόσμος καταλαβαίνει τη σκοπιμότητα της ενέργειας αυτής, την επόμενη μέρα της διάλυσης της Βουλής». Τέλος, η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμμαχίας ανέφερε πως «είναι σαφές ότι η μάχη που δίνουμε για την παράνομη χρηματοδότηση των κομμάτων έχει ενοχλήσει πολύ και πολλούς».

ΠΗΓΗ protothema

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου