Πέμπτη 12 Απριλίου 2012

Με «τρικ» των ιδιοκτητών ξανάρχισαν τα δρομολόγια των ΚΤΕΛ

Κανονικά εκτελούνται τα δρομολόγια των υπεραστικών ΚΤΕΛ από τον σταθμό του Κηφισού, αφού προηγήθηκε όμως η ταλαιπωρία του επιβατικού κοινού για περίπου δύο ώρες.

Περί τις 10 το πρωί, σταμάτησαν να εκτελούνται δρομολόγια, καθώς οι οδηγοί των λεωφορείων, που πραγματοποιούν 24ωρη απεργία, απέκλεισαν και τις δύο πύλες του σταθμού, παρεμποδίζοντας την αναχώρηση των λεωφορείων.

Σύμφωνα με τη διοίκηση των ΚΤΕΛ, για σήμερα είχαν προγραμματιστεί να γίνουν 400 δρομολόγια, περίπου 25 δρομολόγια ανά ώρα.

Η αγανάκτηση των επιβατών που επρόκειτο να ταξιδέψουν για Μεσσηνία, Λακωνία, Αχαΐα και Θήβα ήταν έντονη, όμως το πρόβλημα αντιμετωπίστηκε τελικά από τους ιδιοκτήτες, οι οποίοι ζήτησαν από τον κόσμο να επιβιβάζεται στα λεωφορεία που βρίσκονταν σταθμευμένα στο πάρκινγκ εκτός του σταθμού, τα οποία στη συνέχεια αναχωρούσαν κανονικά για τους διάφορους προορισμούς ανά την Ελάδα.

Εντός του σταθμού, ο οποίος παρέμενε αποκλεισμένος από τους οδηγούς, βρίσκονταν και τέσσερις διμοιρίες των ΜΑΤ, υπό το φόβο να προκληθεί ένταση.

Οι οδηγοί καταγγέλλουν τους ιδιοκτήτες των ΚΤΕΛ για συνεχόμενες απολύσεις και μονομερή καταγγελία της Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας του 2009.

Η Μεγάλη Πέμπτη είναι παραδοσιακά η μέρα με τη μεγαλύτερη κίνηση όλον το χρόνο, κατά τη διάρκεια της οποίας ταξιδεύουν περισσότεροι από 30.000 επιβάτες. Ενδεικτικό είναι ότι για σήμερα έχει προγραμματιστεί η αναχώρηση 450 δρομολογίων μόνο από τον σταθμό ΚΤΕΛ του Κηφισού.

Σε κάθε περίπτωση οι ταξιδιώτες καλό είναι να επικοινωνούν πρώτα με τους κατά τόπους σταθμούς.


ΠΗΓΗ protothema

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου