Σάββατο 12 Μαΐου 2012

Πακιστανοί νάρκωσαν & βίασαν 630(!) κορίτσια στην Βρετανία...

Σοκ έχουν προκαλέσει στην Βρετανία οι αποκαλύψεις για την αποτρόπαια δράση συμμορίας που φέρεται να έχει βιάσει πάνω από 630 νεαρά κορίτσια -ακόμη και 13 ετών- την.... τελευταία πενταετία.

Τα θύματα έζησαν εφιαλτικές στιγμές καθώς βιάζονταν κατ' εξακολούθηση, ενώ υποχρεώνονταν να καταναλώνουν αλκοόλ και ναρκωτικές ουσίες.:
Εννέα από τους συλληφθέντες δράστες - ασιατικής καταγωγής - κρίθηκαν ένοχοι για βιασμούς τουλάχιστον 47 κοριτσιών.

Οι 9 δράστες 22 - 59 ετών πλησίαζαν τα κορίτσια κυρίως το βράδυ, σε χώρους όπως τα ταχυφαγεία και εκμεταλλευόμενοι το νεαρό της ηλικίας τους, τα μεθούσαν, τους χορηγούσαν ναρκωτικές ουσίες και τα προωθούσαν σε διάφορα σπίτια στην βόρεια Βρετανία όπου τα μετέτρεπαν σε αντικείμενα του σεξ, βιάζοντάς τα κατ' εξακολούθηση.
Οι 8 εκ των καταδικασθέντων δραστών είναι από το Πακιστάν, ενώ ο ένατος είναι από το Αφγανιστάν και είχε κάνει αίτηση για άσυλο. Όπως αναφέρει η Guardian, πιστεύεται ότι τουλάχιστον άλλα 50 μέλη του «δικτύου» διαφεύγουν της σύλληψης.
Σύμφωνα με τους Times ο αριθμός των θυμάτων είναι ασύλληπτος. Ιδρύματα της Βρετανίας έχουν καταγράψει τουλάχιστον 631 περιπτώσεις κοριτσιών που διακινούνταν από συμμορίες και κακοποιήθηκαν σεξουαλικά την τελευταία 5ετία. Εκ των 631 περιπτώσεων οι 187 σημειώθηκαν τους 10 περασμένους μήνες.
Δυο εκ των θυμάτων της συμμορίας έχασαν τη ζωή τους, μια 13χρονη έμεινε έγκυος και αναγκάστηκε να αποβάλλει, ενώ μια 15χρονη κατήγγειλε ότι βιάστηκε από 25 άνδρες Πακιστανικής καταγωγής μέσα σε μια νύχτα.
Οι αποκαλύψεις προκαλούν τρόμο, αποστροφή αλλά και αγανάκτηση όχι μόνο για το δράμα των άτυχων κοριτσιών, αλλά και για το γεγονός ότι οι προ 4ετίας καταγγελίες για σεξουαλική κακοποίηση μιας 15χρονης δεν ερευνήθηκαν και δεν αξιοποιήθηκαν για τον εντοπισμό των εγκληματιών, καθώς η μάρτυρας δεν είχε κριθεί «αξιόπιστη».



Μπαγκλαντές: Δασκάλα βασάνισε τις μαθήτριές της επειδή δεν προσεύχονταν

Μια δασκάλα σε θρησκευτικό σχολείο του Μπαγκλαντές συνελήφθη σήμερα με την κατηγορία ότι υπέβαλε σε βασανιστήρια 14 παιδιά για να τα τιμωρήσει επειδή δεν προσεύχονταν τακτικά.
Σύμφωνα με την αστυνομία, η 38χρονη Τζεσμίν Άχτερ από την πρωτεύουσα Ντάκα συνελήφθη αφού υπήρξαν καταγγελίες ότι είχε κάψει με πυρωμένο σίδερο τα πόδια των μαθητριών της, 14 κοριτσιών ηλικίας από 8 έως 12 ετών.
Η δασκάλα φέρεται να υπέβαλε σε βασανιστήρια τα παιδιά στο Μεντρεσέ Ταλιμούλ Κουράν Μαχίλα, ένα θρησκευτικό σχολείο για κορίτσια που στεγάζεται σε ένα μικρό διαμέρισμα στο κέντρο της πόλης. Ο αστυνομικός Σαφικούλ Ισλάμ είπε ότι η Άχτερ ήθελε να δείξει στις μαθήτριες πώς θα είναι η τιμωρία τους στην κόλαση αν δεν προσεύχονται τακτικά.
Σύμφωνα με τις καταγγελίες, το σχολείο είχε κλείσει για μία εβδομάδα και την Πρωτομαγιά, όταν επέστρεψαν τα παιδιά στην τάξη, η δασκάλα ζήτησε να σηκώσουν το χέρι όσα από αυτά δεν είχαν προσευχηθεί κατά τη διάρκεια των διακοπών τους. Όλες οι μαθήτριες σήκωσαν το χέρι και τιμωρήθηκαν για την «παράλειψή» τους, κατήγγειλε ο πατέρας ενός οκτάχρονου κοριτσιού. Το 2010 η κυβέρνηση του Μπαγκλαντές απαγόρευσε τις σωματικές τιμωρίες στα δημοτικά και τα γυμνάσια αλλά και στα θρησκευτικά σχολεία της χώρας.

Ισλαμιστές παιδόφιλοι στη Σαουδική Αραβία: «Τα κορίτσια να παντρεύονται από τα δέκα»

Ο πανίσχυρος μεγάλος μουφτής της Σαουδικής Αραβίας δήλωσε ότι είναι επιτρεπτό τα κορίτσια να παντρεύονται από την ηλικία των δέκα ετών, ασκώντας κριτική σε όσους υποστηρίζουν ότι πρέπει να αυξηθεί το κατώτατο όριο ηλικίας γάμου.
Ο Σεΐχης Αμπντούλ Αζίζ αλ Σεΐχ είπε ότι ένα κορίτσι είναι έτοιμο να παντρευτεί ήδη από τα δέκα ή 12 χρόνια της ζωής του, σύμφωνα με το Ισλάμ, ενώ τόνισε ότι ο Ισλαμικός νόμος δεν καταπιέζει τις γυναίκες. «Ολοι όσοι καλούν για αύξηση του ορίου ηλικίας για γάμο κάνουν μεγάλο λάθος» σχολίασε σε ομιλία του στο Ισλαμικό Πανεπιστήμιο του Ριάντ.
«Οι μητέρες μας και οι γιαγιάδες μας όταν παντρεύτηκαν ήταν δεν ήταν 12 ετών. Η καλή ανατροφή προετοιμάζει ένα κορίτσι προκειμένου να αναλάβει τα συζυγικά του καθήκοντα σε αυτή την ηλικία» προσέθεσε. Τα σχόλια του μουφτή ακολούθησαν την ερώτηση μίας γυναίκας από το ακροατήριο σχετικά με τον γάμο ανηλίκων κοριτσιών χωρίς τη συγκατάθεσή τους.
Η Εθνική Ενωση Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων της Σαουδική Αραβίας (NHRA) έχει επικρίνει την πρακτική αυτή στη χώρα, χαρακτηρίζοντάς την ως παραβίαση των δικαιωμάτων των παιδιών.
Τον περασμένο χρόνο, μία σχετική φάτουα, θρησκευτικό διάταγμα, που επέτρεπε σε κορίτσια να παντρεύονται από την ηλικία των εννέα χρόνων, απορρίφθηκε από το Ανώτατο Επιστημονικό Συμβούλιο του Μαρόκου. Το συμβούλιο απεφάνθη ότι του έλειπε η θρησκευτική εγκυρότητα καθώς βασιζόταν σε μία μόνο περίπτωση - τον γάμο του προφήτη Μωάμεθ με την Αΐσα μπιντ Αμπού Μπακρ.



ΠΗΓΗ krasodad ΚΑΙ e-rodios

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου