Δευτέρα 4 Ιουνίου 2012

Τη Δευτέρα 11 Ιουνίου το debate Σαμαρά - Τσίπρα

Ρεπορτάζ: Σκουρής Βασίλης από το real.gr

Για τη Δευτέρα 11 Ιουνίου ορίστηκε σύμφωνα με διασταυρωμένες πληροφορίες του Real.gr το πολυσυζητημένο debate μεταξύ του Αντώνη Σαμαρά και του Αλέξη Τσίπρα, ενώ δεν αναμένεται debate μεταξύ όλων των πολιτικών αρχηγών.

Η επισημοποίηση της ημερομηνίας θα πραγματοποιηθεί σε συνάντηση που θα έχουν τις αμέσως επόμενες ημέρες οι εκπρόσωποι τύπου των κομμάτων Γιάννης Μιχελάκης και Πάνος Σκουρλέτης, ενώ τις έως τώρα επαφές μεταξύ των δυο πλευρών έχουν πραγματοποιήσει ο αναπληρωτής εκπρόσωπος τύπου της ΝΔ Γιάννης Μουρούτης και ο διευθυντής του πολιτικού γραφείου του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Παππάς.

Όπως έχει σημειώσει η Real News την Κυριακή το μέρος έχει βρεθεί από την πρώτη στιγμή και είναι το στούντιο της ΕΡΤ, ενώ «αγκάθια» αποτελούν η επιλογή των δημοσιογράφων αλλά και των όρων του debate. Οι δυο πλευρές αναμένεται να μην τηρήσουν κατά γράμμα τα όσα ίσχυαν στις προηγούμενες τηλεμαχίες και προσανατολίζονται να προτείνουν δημοσιογράφους οι οποίοι δεν προέρχονται απαραίτητα από τα τηλεοπτικά κανάλια. Οι δυο αρχηγοί θα κάθονται ή θα είναι όρθιοι; Θα μπορούν να κάνουν απευθείας διάλογο; Πόσος θα είναι ο χρόνος που θα διαρκεί η απάντησή τους; Σε αυτά τα ερωτήματα - σύμφωνα με το δημοσίευμα - προσπαθούν να δώσουν απαντήσεις και να καταλήξουν οι εκπρόσωποι των δυο κομμάτων. Σύμφωνα με τις πληροφορίες, ο ΣΥΡΙΖΑ ζητεί να γίνει μια πιο ελεύθερη συζήτηση σε σχέση με αυτές που είχαν γίνει στο πρόσφατο παρελθόν, η ΝΔ δεν διαφωνεί, ωστόσο θα πρέπει να μπουν κάποιοι όροι στη συζήτηση.

Η Κουμουνδούρου, πάντως, εκφράζει αμφιβολίες στο αν η Συγγρού θα τηρήσει έως το τέλος τη συμφωνία, καθώς η αρχική συζήτηση είχε καταλήξει το debate να πραγματοποιηθεί την προσεχή Πέμπτη 7 Ιουνίου, ενώ η Δευτέρα 11 Ιουνίου είναι η τελευταία προθεσμία και αν δεν επέλθει συμφωνία δεν θα υπάρχει χρόνος για πραγματοποίηση του debate.

Έντονες αντιδράσεις ωστόσο αναμένεται να υπάρξουν από τα άλλα κόμματα, καθώς δεν θα πραγματοποιηθεί debate μεταξύ όλων των αρχηγών, με τον Ευάγγελο Βενιζέλο να κάνει ήδη λόγο για μεθοδεύσεις, ενώ έντονες είναι και οι αντιδράσεις των Ανεξάρτητων Ελλήνων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου