Σάββατο 23 Ιουνίου 2012

Έρχονται αλλαγές στην ΕΡΤ

Μέσα στο επόμενο διάστημα αναμένεται  η κυβέρνηση να προχωρήσει σε αλλαγές στην διευθυντική πυραμίδα της ΕΡΤ τόσο στον ενημερωτικό τομέα όσο και στην διεύθυνση προγράμματος. Οι αλλαγές αυτές θα συνεχιστούν σε επίπεδο παρουσιαστών και στις διευθύνσεις του ραδιοφώνου αλλά και της ΕΤ3.

«Δεν έχουμε την δημόσια τηλεόραση που πρέπει» δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος επιβεβαιώνοντας δείχνοντας το κλίμα που επικρατεί. Ουσιαστικά οι αλλαγές θα αρχίσουν στα τέλος του μήνα με την αντικατάσταση των μελών του ΔΣ η θητεία των οποίων λήγει στις 30 Ιουνίου.


«Επειδή υπάρχει το θέμα της ΕΡΤ που λήγει η θητεία του διοικητικού συμβουλίου την ερχόμενη Κυριακή, θα πρέπει από κοινού να αποφασίσουμε ποιά είναι η καλύτερη λύση για την δημόσια τηλεόραση η οποία έχει μεγάλη σημασία. Δεν θέλω να σχολιάσω τα όσα έγιναν. Άλλωστε ορισμένα από αυτά βρίσκονται από τον έλεγχο της δικαιοσύνης, υπό δικαστική διερεύνηση. Αυτό που ξέρω είναι ότι δεν έχουμε την δημόσια τηλεόραση που πρέπει. Θεωρώ πάρα πολύ σημαντικό να υπάρχει συναίνεση. Εκ των ουκ άνευ πρέπει να υπάρχει συναίνεση» δήλωσε χαρακτηριστικά ο Σίμος Κεδίκογλου στον ΒΗΜΑ FM.

Άλλωστε η ΝΔ ακόμα και κατά την διάρκεια της προεκλογικής περιόδου είχε έρθει αρκετές φορές σε σύγκρουση με την ΕΡΤ, ενώ ο Αντώνης Σαμαράς δεν έδωσε καμία συνέντευξη στο κρατικό κανάλι. 

ΠΗΓΗ real.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου