Τετάρτη 27 Ιουνίου 2012

Εμπρηστική επίθεση στα γραφεία της Microsoft

                     
Εμπρηστική επίθεση στα γραφεία της Microsoft
Συναγερμός έχει σημάνει στην Αντιτρομοκρατική από το «χτύπημα» στα γραφεία της εταιρεία πληροφορικής Microsoft, στο Μαρούσι.Τρεις άγνωστοι έριξαν ένα κλεμμένο βαν γεμάτο γκαζάκια στην είσοδο του κτιρίου, στη Λ. Κηφισίας 221 και έβαλαν φωτιά, με αποτέλεσμα να προκληθεί ισχυρή έκρηξη.
Το θρίλερ εκτυλίχθηκε λίγα λεπτά πριν από τις 04:00 τα ξημερώματα, όταν ξαφνικά εμφανίστηκε ένα βαν. Οι δύο φύλακες της εταιρείας, πριν προλάβουν να καταλάβουν τι συνέβη βρέθηκαν τετ α τετ με τρεις άνδρες, οι οποίοι φορούσαν κράνη.
Οι δράστες, αμέσως απείλησαν φραστικά τους φύλακες να απομακρυνθούν από το σημείο, καθώς όπως προειδοποίησαν θα τίναζαν το κτίριο στον αέρα!

Στη συνέχεια, έβαλαν όπισθεν και «κατέβασαν» την τζαμαρία της εισόδου. Αφού κατέβηκαν από το όχημα πυροδότησαν πάνω από 12 γκαζάκια που ήταν τοποθετημένα στο φορτηγάκι, με αποτέλεσμα να προκληθεί ισχυρή έκρηξη. Οι φλόγες κάλυψαν ακόμα και τον τρίτο όροφο του κτιρίου. Μέσα στον πανικό, οι δράστες τράπηκαν σε φυγή, αφήνοντας πίσω τους το καμένο βαν. Από την έκρηξη προκλήθηκαν ζημιές στο ισόγειο και ελαφρότερες, κυρίως από τους καπνούς, στον πρώτο όροφο.
Πάνω από 12 γκαζάκια
Στο κλεμμένο βαν βρέθηκαν υπολείμματα από τα γκαζάκια και πλαστικά δοχεία. Σύμφωνα με την Αστυνομία, οι δράστες είχαν τοποθετήσει πάνω από 12 αυτοσχέδιους εμπρηστικούς μηχανισμούς μέσα στο όχημα.
Το φορτηγάκι είχε κλαπεί από την Κηφισιά
Τα πρώτα αποτελέσματα των αστυνομικών ερευνών έδειξαν ότι το βαν με το οποίο πραγματοποίησαν την επίθεση οι δράστες ήταν κλεμμένο από την περιοχή της Κηφισιάς. Η κλοπή είχε δηλωθεί πριν από έναν μήνα περίπου.
Θα «μιλήσουν» οι κάμερες ασφαλείας
Λίγα λεπτά μετά το περιστατικό άνδρες της Αστυνομίας βρέθηκαν στο σημείο προκειμένου να ξεκινήσουν τις έρευνες για το τι τελικά συνέβη και ποιος βρίσκεται πίσω από αυτή την εμπρηστική επίθεση.
Φως στην υπόθεση αναμένεται να ρίξει το οπτικό υλικό από τις κάμερες ασφαλείας του κτιρίου. 
Οι αστυνομικοί έχουν αποκλείσει τον περιβάλλοντα χώρο, ενώ οι υπάλληλοι έχουν ειδοποιηθεί να μην προσέλθουν στην εταιρεία. Την ερεύνα έχει αναλάβει η Κρατική Ασφάλεια, ενώ για το περιστατικό ενημερώνεται και η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία.

ΠΗΓΗ  newsbomb

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου