Τετάρτη 27 Ιουνίου 2012

"Νευρική" άνοδος στη Wall Street με φόντο την Ευρωζώνη

Dow12.534,6732,01 0,26%  



  Nasdaq2.854,0617,90 0,63%  

Η Wall Street χθες
Σε ανοδικό έδαφος ολοκλήρωσαν τις συναλλαγές της Τρίτης οι βασικοί δείκτες της Wall Street περιορίζοντας ωστόσο στο τέλος τα κέρδη τους σε κλίμα επιφυλακτικότητας ενόψει της κρίσιμης συνόδου κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης την Πέμπτη και την Παρασκευή.

Τα ενθαρρυντικά στοιχεία για την αμερικανική αγορά κατοικίας αντιστάθμισαν εν μέρει την ανησυχία της αγοράς για την εξέλιξη της κρίσης στην Ευρωζώνη αν και οι αναλυτές εκτιμούν ότι η επιφυλακτικότητα θα διατηρηθεί εν αναμονή της συνόδου κορυφής των Ευρωπαίων ηγετών στα τέλη της εβδομάδας.

Έπειτα από εφτά διαδοχικούς πτωτικούς μήνες κάμψης οι τιμές των αμερικανικών κατοικιών σημείωσαν άνοδο τον Απρίλιο όπως έδειξαν σήμερα οι δείκτες  S&P/Case-Shiller για τις τιμές στις μεγαλύτερες μητροπολιτικές περιοχές των ΗΠΑ αναζωπυρώνοντας τις προσδοκίες για ταχύτερη ανάκαμψη της οικονομίας.

Ειδικότερα, ο δείκτης S&P/Case-Shiller για τις 20 μεγαλύτερες μητροπολιτικές περιοχές σημείωσε άνοδο 1,3%, με τις 19 από τις 20 πόλεις να καταγράφουν ενίσχυση των τιμών. Σε ετήσια βάση οι τιμές σημειώνουν πτώση 1,9%.

Ο δείκτης για τις 10 μεγαλύτερες περιοχές σημείωσε άνοδο επίσης 1,3%, ενώ σε ετήσια βάση οι τιμές κατέγραψαν πτώση 2,2%.


Την ίδια στιγμή ο δείκτης καταναλωτικής εμπιστοσύνης υποχώρησε τον Ιούνιο στις 62 μονάδες από 64,4 μονάδες το Μάιο όπως ανακοίνωσε η ιδιωτική εταιρεία ερευνών Conference Board. Οι μέσες εκτιμήσεις των αναλυτών σε δημοσκόπηση του Dow Jones Newswires τον τοποθετούσαν τον δείκτη στις 63 μονάδες.

Δείκτες – Στατιστικά

Ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones κέρδισε 32,00 μονάδες (0,26%) κλείνοντας στις 12.534,60 μονάδες. Ο δείκτης Nasdaq κατέγραψε άνοδο 17,90 μονάδων (0,63%) και έκλεισε στις 2.854,00 μονάδες. O S&P 500 σημείωσε άνοδο 6,20 μονάδων (0,48%) κλείνοντας στις 1.319,90 μονάδες.

Από τις 30 μετοχές που απαρτίζουν το δείκτη Dow Jones 16 έκλεισαν με θετικό πρόσημο και 12 με αρνητικό. Εξ αυτών τα μεγαλύτερα ποσοστιαία κέρδη κατέγραψε η Chevron Corp κλείνοντας στα 100,95 δολ. με άνοδο 1,87 δολ. ή σε ποσοστό 1,89%. Ακολούθησαν η General Electric με κέρδη 1,43% και κλείσιμο στα 19,80 δολ. και η Exxon Mobil η οποία έκλεισε στα 82,40 δολ. με άνοδο 1,43%.

Στον αντίποδα, οι τρεις μετοχές με τη χειρότερη επίδοση σήμερα ήταν η Kraft Foods (-2,21%), η Hewlett-Packard (-0,97%) και η Du Pont (-0,93%). Οι πρωταγωνιστές της ημέρας.

Η Εθνική Τράπεζα ολοκλήρωσε τη συνεδρίαση υποχωρώντας κατά 0,02 δολ. ή σε ποσοστό 1,26% και έκλεισε στα 1,57 δολ.

Οι επενδυτές συνεχίζουν να παρακολουθούν ταυτόχρονα τις εξελίξεις στην Ευρώπη με το επενδυτικό κλίμα να επιδεινώνεται μετά τις σημερινές δημοπρασίες ισπανικών και ιταλικών ομολόγων που οδήγησαν σε νέα εκτόξευση του κόστους δανεισμού για τις δύο χώρες.

Οι ανησυχίες για τις ευρωπαϊκές τράπεζες επανήλθαν στο προσκήνιο μετά την απόφαση της Moody΄s να υποβαθμίσει 28 ισπανικές τράπεζες. Στην Ιταλία, η κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι θα διαθέσει δάνειο ύψους έως 2 δισ. ευρώ για την ενίσχυση Banca Monte dei Paschi di Siena, της τρίτης μεγαλύτερης ιταλικής τράπεζας.

Υπενθυμίζεται ότι τη Δευτέρα η Ισπανία ζήτησε και επίσημα την παροχή οικονομικής βοήθειας από τις ευρωπαϊκές αρχές για τις τράπεζες της χώρας, ενώ λίγο αργότερα και η Κύπρος υπέβαλε αίτημα για την ενεργοποίηση των μηχανισμών βοήθειας.

Στις επιχειρηματικές εξελίξεις η News Corp. επιβεβαίωσε σήμερα ότι εξετάζει το διαχωρισμό των δραστηριοτήτων της σε δύο ξεχωριστές εταιρείες.

Σύμφωνα με την Wall Street Journal, η εταιρεία φέρεται να σχεδιάζει τον διαχωρισμό των τηλεοπτικών και κινηματογραφικών δραστηριοτήτων από τον έντυπο Τύπο, την έκδοση βιβλίων και τον τομέα της εκπαίδευσης.

Στα αποτελέσματα της ημέρας, πτώση κερδών και εσόδων ανακοίνωσε η Apollo Group Inc. για το γ΄ τρίμηνο χρήσης ωστόσο η εταιρεία του κλάδου της εκπαίδευσης κατάφερε να ξεπεράσει τις εκτιμήσεις των αναλυτών της Wall.

Ειδικότερα, η Apollo Group ανακοίνωσε κέρδη 134 εκατ. δολ. ή 1,13 δολ. ανά μετοχή από 212,4 εκατ. δολ. ή 1,51 δολ. ανά μετοχή ένα χρόνο νωρίτερα. Τα έσοδα διαμορφώθηκαν σε 1,13 δισ. δολ. από 1,24 δισ. δολ. το αντίστοιχο περυσινό διάστημα.

Οι μέσες εκτιμήσεις των αναλυτών σε δημοσκόπηση της FactSet Research τοποθετούσαν τα κέρδη της εταιρείας στα 97 cents ανά μετοχή με έσοδα 1,12 δισ. δολ.

ΠΗΓΗ capital.gr


Πηγή:www.capital.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου