Τρίτη 17 Ιουλίου 2012

Συνθήκες καύσωνα επικρατούν και σήμερα στην Κύπρο

Λευκωσία: Συνεχίζεται σήμερα Τρίτη, για έκτη ημέρα, το κύμα καύσωνα που ταλαιπωρεί την Κύπρο. Τα πρώτα τρία περιστατικά θερμοπληξίας καταγράφηκαν τη Δευτέρα στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας. Η Μετεωρολογική Υπηρεσία προβλέπει ότι σήμερα Τρίτη η θερμοκρασία θα φθάσει στη Λευκωσία στους 42 βαθμούς. Αυξημένα αναμένεται να είναι τα επίπεδα υγρασίας στα ανατολικά και τα νότια παράλια σε σχέση με τις προηγούμενες ημέρες.

Τη Δευτέρα ο υδράργυρος άγγιξε τους 43, που ήταν η ψηλότερη θερμοκρασία που καταγράφηκε για φέτος.


Υπενθυμίζεται ότι η Μετεωρολογική Υπηρεσία εξέδωσε τη Δευτέρα προειδοποίηση για εξαιρετικά υψηλή θερμοκρασία με επίπεδο επικινδυνότητας το κίτρινο, η οποία ισχύει έως τις έξι σήμερα το απόγευμα.

Αυξημένη αναμένεται να είναι και σήμερα η ζήτηση ηλεκτρικής ενέργειας. Τη Δευτέρα η ζήτηση έφθασε στα 985 MW, η μεγαλύτερη για φέτος, ενώ μέχρι τις 09:30 σήμερα το πρωί η ζήτηση έφτασε τα 880 MW, σύμφωνα με στοιχεία που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα του Διαχειριστή του συστήματος Μεταφοράς Ενέργειας.

Ο Διαχειριστής του συστήματος Μεταφοράς Ενέργειας, Χρίστος Χριστοδουλίδης, δήλωσε τη Δευτέρα ότι η διαθέσιμη ικανότητα παραγωγής είναι γύρω στα 1150 MW. Ταυτόχρονα επανέλαβε την έκκληση στο κοινό για εξοικονόμηση ενέργειας.

Συνθήκες καύσωνα θα επικρατούν και αύριο Τετάρτη, ενώ την Πέμπτη και την Παρασκευή αναμένεται μικρή πτώση της θερμοκρασίας, η οποία, όμως, θα παραμείνει σε επίπεδα πάνω από τα κανονικά για την εποχή.

Κρούσματα θερμοπληξίας

Τα πρώτα τρία περιστατικά θερμοπληξίας καταγράφηκαν τη Δευτέρα στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας, λόγω του καύσωνα που πλήττει την Κύπρο.

Όπως δήλωσε την Τρίτη το πρωί στο ραδιόφωνο του ΡΙΚ ο βοηθός διευθυντής του Τμήματος Πρώτων Βοηθειών του Γενικού Νοσοκομείου Λευκωσίας, Σάββας Χριστοδούλου, τα περιστατικά αφορούσαν ηλικιωμένο 85 ετών, γυναίκα 51 ετών και άνδρα 60 ετών.

Η γυναίκα μεταφέρθηκε σε κωματώδη κατάσταση και τοποθετήθηκε στον αναπνευστήρα και οι δύο άνδρες μεταφέρθηκαν με υψηλό πυρετό.

Ο κ. Χριστοδούλου συνέστησε στα ευπαθή άτομα να είναι ιδιαίτερα προσεκτικά, να μην εκτίθενται στον ήλιο, να προσέχουν τη διατροφή τους και να πίνουν πολλά υγρά.

Συνέστησε επίσης στους γονείς να δίνουν ιδιαίτερη προσοχή στα μικρά παιδιά.

ΠΗΓΗ philenews

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου