Σάββατο 25 Αυγούστου 2012

Οι πυροσβέστες σβήνουν τις τελευταίες εστίες-Κάηκαν σπίτια

Από τις 4 το πρωί σε πλήρη κινητοποίηση βρίσκεται η πυροσβεστική υπηρεσία μετά την πυρκαγιά που εκδηλώθηκε στην περιοχή των Αφιδνών. Η φωτιά πήρε γρήγορα διαστάσεις, απείλησε το στρατόπεδο στον Άγ. Στέφανο ενώ διεκόπη η κυκλοφορία και στα δύο ρεύματα της Ε.Ο. της Αθηνών – Λαμίας.
Το πρώτο φως της ημέρας βρήκε πολλές περιοχές της βορειοανατολικής Αττικής να έχουν καλυφθεί από ένα πυκνό σύννεφο καπνού ενώ η ατμόσφαιρα ήταν αποπνιχτική.
Η άμεση κινητοποίηση της Πυροσβεστικής με την συνδρομή εθελοντών δασοπυροσβεστών αλλά και των κατοίκων του Αγ. Στεφάνου, των Αφιδνών, του Κρυονερίου και της Δροσοπηγής είχαν ως αποτέλεσμα τον περιορισμό του πύρινου μετώπου.
Στην μάχη με τις φλόγες παίρνουν μέρος από αέρος τα πληρώματα 8 καναντέρ και 3 ελικοπτέρων που κάνουν συνεχείς ρίψεις και συνδράμουν στο έργο 250 πυροσβεστών τα οποία βρίσκονται στις περιοχές της φωτιάς με 80 οχήματα. Στο πλευρό της Πυροσβεστικής βρίσκονται από την πρώτη στιγμή και η Τοπική Αυτοδιοίκηση με υδροφόρες αλλά και προσωπικό. Νωρίτερα φωτογραφίες από το Μαρούσι όπου φαίνονταν οι πυκνοί καπνοί πίσω από το βουνό της Πεντέλης.


ΠΗΓΗ real.gr







Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου