Πέμπτη 9 Αυγούστου 2012

Πρώτο θέμα η ΔΕΗ στο Bloomberg

«Κλειδί» για τη διάσωση της Ελλάδας από τους εταίρους της στην ευρωζώνη χαρακτηρίζει την πώληση του εργοστασίου της ΔΕΗ στη Φλώρινα το οικονομικό πρακτορείο Bloomberg, σε δημοσίευμά του.

Η αξία του εν λόγω εργοστασίου υπολογίζεται σε 800.000.000 δολάρια. Πρόκειται για την πιο «σύγχρονη» από τις τέσσερις ηλεκτροπαραγωγές μονάδες της ΔΕΗ, το οποίο πρόκειται να βγει στο «σφυρί», στο πλαίσιο των αποκρατικοποιήσεων που προγραμματίζει η κυβέρνηση, για να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις των εταίρων, μετά τον εκτροχιασμό του προγράμματος δημοσιονομικής προσαρμογής.


Ωστόσο, όπως επισημαίνει το αμερικανικό πρακτορείο, αυτή ακριβώς η μονάδα απειλεί τώρα να «βυθίσει» στο σκοτάδι όλη την Ελλάδα με συνεχείς διακοπές ρεύματος, εν μέσω μάλιστα της τουριστικής περιόδου, αντιδρώντας στη διαδικασία ιδιωτικοποίησης.

«Θα κάνουμε τη διάσωση της ΔΕΗ έναν εθνικό σκοπό, για όλους τους Έλληνες» δήλωσε τον περασμένο μήνα ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ, Νίκος Φωτόπουλος, για τον οποίο το Bloomberg παρατηρεί ότι έχει στο γραφείο του εικόνες του Λένιν και του Τρότσκι. «Ένα σοβαρό κράτος πρέπει να έχει υπό τον έλεγχό του τις επιχειρήσεις στρατηγικής σημασίας» είχε πει τότε ο κ. Φωτόπουλος.

Το Bloomberg αναφέρεται επίσης στις κυβερνητικές προθέσεις για την αποκρατικοποίηση της ΔΕΗ και στον ορισμό του Τάκη Αθανασόπουλου, πρώην διευθύνοντος συμβούλου της Επιχείρησης, στη θέση του προέδρου, προκειμένου να επιβλέψει τη διαδικασία ιδιωτικοποίησης. Επισημαίνει μάλιστα τις συχνές συγκρούσεις του κ. Αθανασόπουλου με τον κ. Φωτόπουλο, κατά την προηγούμενη θητεία του πρώτου στη ΔΕΗ.

ΠΗΓΗ protothema

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου