Πέμπτη 4 Οκτωβρίου 2012

Έφοδος στη ΓΑΔΑ, μετά το Πεντάγωνο

Χάος επικράτησε λίγο μετά τις 2 το μεσημέρι έξω από την Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής όταν συγκεντρωμένοι, εργαζόμενοι στα ναυπηγία Σκαραμαγκά, πέταξαν πέτρες και ξύλα προς το κτίριο διαμαρτυρόμενοι για τις προσαγωγές συναδέλφων τους, μεταξύ των οποίων και του προέδρου του σωματείου στα ναυπηγεία, στις οποίες προχώρησε το πρωί η αστυνομία στον χώρο του υπουργείου Εθνικής Άμυνας, όπου είχαν συγκεντρωθεί ζητώντας συνάντηση με την ηγεσία του υπουργείου.


Εργαζόμενοι πέταξαν μάλιστα και καπνογόνα στην είσοδο της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης εναντίον των ανδρών των ΜΑΤ, οι οποίοι «απάντησαν» με χρήση χημικών, απωθώντας τους από το σημείο.

Κλειστά  είναι αυτήν την ώρα και τα δυο ρεύματα της λεωφόρου Αλεξάνδρας.

Στο πλευρό των δεκάδων εργαζομένων στα ναυπηγεία Σκαραμαγκά που προσήχθησαν, έσπευσαν συνδικαλιστές από τη ΓΣΕΕ και την ΑΔΕΔΥ.  Έξω από το κτίριο βρίσκονται τόσο ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ Γιάννης Παναγόπουλος, όσο και ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ- ΔΕΗ Νίκος Φωτόπουλος, αλλά και βουλευτές.

«Εδάρησαν ανηλεώς από τις δυνάμεις καταστολής και οδηγούνται τώρα στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση», δήλωσε ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ Γιάννης Παναγόπουλος ευρισκόμενος έξω από το κτίριο της ΓΑΔΑ στη λεωφόρο Αλεξάνδρας.

«Δεν είναι μόνο ότι διέλυσαν τη ζωή μας. Διέλυσαν κάθε δημοκρατικό δικαίωμα», υποστήριξε ο κ. Παναγόπουλος παραβλέποντας το γεγονός ότι οι εργαζόμενοι στον Σκαραμαγκά «μπούκαραν» μέσα στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας.

«Τον αυταρχισμό της κυβέρνησης, τον ξυλοδαρμό και τις συλλήψεις δεκάδων εργαζομένων στη ναυπηγική βιομηχανία και συνδικαλιστικών στελεχών, στον προαύλιο χώρο του Υπουργείου Εθνικής 'Αμυνας», καταγγέλει το ΚΚΕ με σχόλιο του Γραφείου Τύπου της ΚΕ και ζητά ν' αφεθούν ελεύθεροι αμέσως όλοι οι συλληφθέντες και να ικανοποιηθούν τώρα όλα τα αιτήματα των εργαζομένων στα ναυπηγεία.


ΠΗΓΗ protothema

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου