Τετάρτη 31 Οκτωβρίου 2012

«Στον τοίχο» η ΔΗΜΑΡ

Στην συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής θα αποφασιστεί σήμερα αν η στάση της ΔΗΜΑΡ παραμένει αρνητική όσον αφορά στην ψήφιση του πακέτου των μέτρων. Η Δημοκρατική Αριστερά με χθεσινή ανακοίνωση διαμήνυσε στο Μέγαρο Μαξίμου πως δεν θα ψηφίσει τα εργασιακά, είτε έρθουν μαζί με τα δημοσιονομικά, είτε όχι. «Η ΔΗΜΑΡ εμμένει στις θέσεις της», ήταν η χαρακτηριστική φράση της δήλωσης από το κόμμα του Φώτη Κουβέλη.

Μετά την συγκεκριμένη επιλογή και εφ’ όσον δεν υπάρξουν βελτιώσεις, το ερώτημα που θα πρέπει να απαντήσει η Δημοκρατική Αριστερά είναι αν και πώς θα παραμείνει στην κυβέρνηση.


Σύμφωνα με πληροφορίες στο εσωτερικό του κόμματος υπάρχει το δίλημμα αν θα παραμείνει στην κυβέρνηση Σαμαρά με προτεινόμενους από τον κ.Φώτη Κουβέλη υπουργούς ή αν θα αποχωρήσει, χωρίς όμως να αποσύρει την ψήφο εμπιστοσύνης (ή ακόμα να δώσει ψήφο ανοχής).

Πέραν αυτού και παρά τις διαφωνίες, από την πλευρά της Δημοκρατικής Αριστεράς θα συνεχιστεί η προσπάθεια εξεύρεσης συμβιβαστικής λύσης στη βάση του ερωτήματος του πρωθυπουργού κ. Αντώνη Σαμαρά, ο οποίος εχθές δήλωσε: «Τι θα μπορούσε να συμβεί, αν δεν περάσει η συμφωνία και οδηγηθεί η χώρα στο χάος».

Την ίδια ώρα και πέρα από την στάση στα δημοσιονομικά μέτρα, στελέχη και βουλευτές της Δημοκρατικής Αριστεράς θεωρούν πως ο κ. Κουβέλης θα πρέπει να αποχωρήσει από την κυβέρνηση, λόγω της υπερψήφισης του νομοσχεδίου για τις αποκρατικοποιήσεις και ιδίως του δεύτερου άρθρου, το οποίο η ΔΗΜΑΡ καταψήφισε.

Στην συγκεκριμένη ψηφοφορία ο κ. Κουβέλης δεν παρέστη και σύμφωνα με συνεργάτες του αυτό έγινε γιατί βρισκόταν σε εξέλιξη η συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής του κόμματος.

ΠΗΓΗ protothema

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου