Τετάρτη 31 Οκτωβρίου 2012

Σε κατάσταση «νευρικής κρίσης» το ΠΑΣΟΚ Πετά το γάντι ο Βενιζέλος

Αποφασισμένος να ξεκαθαρίσει το τοπίο στο κόμμα του, ενόψει και της κρίσιμης ψηφοφορίας για το μνημόνιο 3 είναι ο Ευάγγελος Βενιζέλος. Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, μετά το χάος που παρατηρήθηκε στις τάξεις των βουλευτών του στη ψηφοφορία για τις αποκρατικοποιήσεις, συγκάλεσε για το απόγευμα έκτακτη συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής ομάδας. Γιατί, τέσσερα «όχι» και πέντε «παρών» εκτός γραμμής είναι πάρα πολλά για μια Κοινοβουλευτική Ομάδα 33 βουλευτών.
Και αυτά μόνο για το άρθρο 2, που αφορούσε στις αποκρατικοποιήσεις, καθώς το ΠΑΣΟΚ είχε ποικιλία επιλογών και στα άλλα άρθρα. «Όχι» στο άρθρο 2 είπαν οι Μιχάλης Κασσής, Θεοδώρα Τζάκρη, Μάρκος Μπόλαρης και Γιάννης Δριβελέγκας ενώ την επιλογή «παρών» έκαναν οι Θεόδωρος Παραστατίδης, Κώστας Τριαντάφυλλος, Κώστας Σκανδαλίδης, Θάνος Μωραΐτης και Χατζί Οσμαν Αχμέτ.

Κατόπιν αυτών οι συνεργάτες του Ευάγγελου Βενιζέλου εισηγήθηκαν στον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ έκτακτη σύγκληση της ΚΟ, που ορίστηκε για σήμερα στις 7.30 το απόγευμα. Το κλίμα στην Ιπποκράτους είναι πολύ βαρύ. Η ηγεσία κατηγορεί βουλευτές για ομαδοποιήσεις και υπονόμευση. «Ο πρόεδρος κάνει το ένα λάθος μετά το άλλο», απαντούν οι διαφωνούντες.

ΠΗΓΗ protothema

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου