Κυριακή 21 Οκτωβρίου 2012

Η ΔΕΥΑ Ναυπλίου απολύει ΑΜΕΑ!!!

Του Μιχάλη Καζά


Η κρίση στον δήμο Ναυπλιέων φαίνεται ότι θα δείξει ολόκληρο το αποτρόπαιο πρόσωπο της στους πέντε ΑΜΕΑ υπαλλήλους της ΔΕΥΑΝ που η επιχείρηση με συμφωνία του υπηρεσιακού δημάρχου κ. Κωστούρου έχει αποφασίσει να απολύσει.

Στα τέλη του τρέχοντος μήνα Οκτωβρίου το δικαστήριο θα αποφασίσει στην εξ αναβολής δίκη από την περασμένη άνοιξη αν οι εργαζόμενοι πρέπει να απολυθούν, όπως η ΔΕΥΑΝ ζητά.

Ως γνωστόν, οι πέντε αυτοί υπάλληλοι με ειδικές ικανότητες είχαν προσληφθεί από την επιχείρηση βάσει ενός προγράμματος που κάλυπτε το σύνολο της μισθολογικής τους δαπάνης.

Σήμερα το πρόγραμμα τελείωσε και το Διοικητικό Συμβούλιο αποφάσισε με οριακή πλειοψηφία την απόλυση τους. Να σημειωθεί, επειδή πολλά ακούγονται για το αν αυτοί οι υπάλληλοι μπορούσαν να εργαστούν ή όχι, ότι η ίδια η επιχείρηση σε ανύποπτο χρόνο είχε καταθέσει στο δικαστήριο ότι οι πέντε υπάλληλοι κάλυπταν πάγιες και διαρκείς ανάγκες της επιχείρησης.

Η πολύ κακή οικονομική κατάσταση της επιχείρησης και του δήμου είναι δεδομένη. Είναι βέβαιο ότι αν θέλουμε πραγματικά να κάνουμε αυτό το κράτος, τους δήμους και τις δημόσιες επιχειρήσεις ανταγωνιστικούς θα πρέπει και στα εργασιακά θέματα να γίνουμε αμείλικτοι.

Έχει παρθεί όμως κάποια τέτοια απόφαση από την ΔΕΥΑΝ; Αν ναι, τότε θα πρέπει να κριθεί σωστά ολόκληρο το προσωπικό. Να γίνει μια μελέτη του ποιες είναι οι πραγματικές ανάγκες της επιχείρησης και ποιοι υπάλληλοι τις καλύπτουν με βάση τα προσόντα τους και όχι το "δόντι τους".

Επίσης η ίδια μελέτη θα πρέπει να πει και το ποιο είναι το αποτελεσματικό σχήμα διοίκησης της εταιρίας. Είναι απαράδεκτο η επιχείρηση να έχει στην κορυφή της αιρετούς καλοπληρωμένους και άσχετους από το συγκεκριμένο αντικείμενο.

Αν δεν γίνει αυτή η μελέτη και η αξιολόγηση του προσωπικού θα πληρώνουν την "νύφη" πιθανώς αθώοι, όπως στη σημερινή περίπτωση οι πέντε ΑΜΕΑ που παίρνουν όλοι μαζί τον ίδιο σχεδόν μισθό με τον πρόεδρο της ΔΕΥΑΝ που είναι βεβαιότατο ότι προσφέρει λιγότερο από τους πέντε νεαρούς.



Σελίδα συμπαράστασης υπάρχει και στο Facebook.
Δείτε την ΕΔΩ




ΠΗΓΗ argonafplia

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου