Κυριακή 21 Οκτωβρίου 2012

Πτώση της θερμοκρασίας και ισχυροί βοριάδες

Επιδείνωση παρουσιάζει ο καιρός σήμερα με κύρια χαρακτηριστικά τους πολύ ισχυρούς βοριάδες και την πτώση της θερμοκρασίας κυρίως στα ανατολικά. Το φθινοπωρινό σκηνικό ωστόσο δεν φαίνεται να διατηρείται καθώς προ τα τέλη της εβδομάδας αναμένεται μικρή άνοδος του υδραργύρου.
Ειδικότερα σήμερα στην Αττική αναμένονται βροχές από το μεσημέρι κυρίως στα ανατολικά, όπου θα εκδηλωθούν και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 6 μποφόρ. Στα ανατολικά 7 και πιθανώς πρόσκαιρα 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 16 έως 24 βαθμούς Κελσίου. Στα ανατολικά θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.


Λίγες νεφώσεις κατά περιόδους αυξημένες με βροχές και σποραδικές καταιγίδες, κυρίως το απόγευμα, θα έχει η Θεσσαλονίκη. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 2 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα ξεπεράσει τους 23 βαθμούς Κελσίου.



Αναλυτική πρόγνωση

Μακεδονία, Θράκη

Καιρός: στη Θράκη νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες, οι οποίες θα εκδηλωθούν κυρίως στα θαλάσσια τμήματα και είναι πιθανό να είναι ισχυρές. Στη Μακεδονία λίγες νεφώσεις κατά περιόδους αυξημένες με βροχές και σποραδικές καταιγίδες κυρίως το απόγευμα.  Άνεμοι: μεταβλητοί 2 με 4 μποφόρ. Στα ανατολικά βορειοανατολικοί 4 με 6 μποφόρ και τοπικά στα θαλάσσια 7 μποφόρ. Θερμοκρασία: από 12 έως 23 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος

Καιρός: λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες κυρίως στα νότια όπου θα σημειωθούν τοπικές βροχές και πιθανώς σποραδικές καταιγίδες κυρίως στα θαλάσσια τμήματα. Άνεμοι: από ανατολικές διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ. Στα ανοιχτά του Ιονίου βόρειοι. Θερμοκρασία: από 15 έως 26 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο τοπικά 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος

Καιρός: νεφώσεις με τοπικές βροχές κυρίως στα θαλάσσια τμήματα. Από το απόγευμα θα εκδηλωθούν και καταιγίδες, οι οποίες θα είναι ισχυρές στην Εύβοια και την ανατολική Αττική. Άνεμοι: βόρειοι βορειοανατολικοί 5 με 7 και πιθανώς κατά τόπους στα θαλάσσια 8 μποφόρ. Θερμοκρασία: από 13 έως 24 βαθμούς Κελσίου.

Κυκλάδες, Κρήτη

Καιρός: στη νότια Κρήτη αίθριος. Στις υπόλοιπες περιοχές αρχικά αίθριος, αλλά, γρήγορα θα αναπτυχθούν νεφώσεις και από το μεσημέρι θα εκδηλωθούν βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές. Άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 5 με 7 και πιθανώς κατά τόπους στις Κυκλάδες 8 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 19 έως 24 βαθμούς Κελσίου. Στη νότια Κρήτη έως 27.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα

Καιρός: στα βόρεια νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές. Στα νότια αρχικά αίθριος, αλλά, γρήγορα θα αναπτυχθούν νεφώσεις και από το απόγευμα θα εκδηλωθούν βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές. Άνεμοι: στα βόρεια βόρειοι βορειοανατολικοί 5 με 7 και πιθανώς πρόσκαιρα 8 μποφόρ και στα νότια βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ. Θερμοκρασία: από 19 έως 29 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Η πρόγνωση για την εβδομάδα

Τη Δευτέρα, (22/10) στη Χαλκιδική, την ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη την ανατολική Θεσσαλία, τις Σποράδες, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια, την ανατολική και νότια Πελοπόννησο, τις Κυκλάδες, την Κρήτη, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα, περιμένουμε νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες, οι οποίες στις θαλάσσιες και παράκτιες περιοχές θα είναι κατά τόπους ισχυρές. Στην υπόλοιπη χώρα θα επικρατήσουν λίγες νεφώσεις που τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αυξηθούν στα ηπειρωτικά. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις στα δυτικά 3 με 4, στα ανατολικά 4 με 6 και στο Αιγαίο τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση κυρίως στην ανατολική Ελλάδα.

Την Τρίτη, (23/10) στα ανατολικά και νότια αναμένονται νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες, κυρίως στις θαλάσσιες και παράκτιες περιοχές, οι οποίες πιθανώς να είναι κατά τόπους ισχυρές. Στην υπόλοιπη χώρα θα επικρατήσουν λίγες τοπικές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ. Στα ανατολικά βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 5 και στο Αιγαίο τοπικά 6 και πρόσκαιρα 7 μποφόρ.
Χωρίς αξιόλογη μεταβολή η θερμοκρασία.

Το επόμενο διήμερο στα κεντρικά και νότια θα αναπτυχθούν νεφώσεις και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες, με βαθμιαία ωστόσο εξασθένηση από την Πέμπτη. Στην υπόλοιπη χώρα λίγες τοπικές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 και στο Αιγαίο 5 και τοπικά 6 μποφόρ. Χωρίς αξιόλογη μεταβολή η θερμοκρασία.

Την Παρασκευή (26/10) περιμένουμε λίγες νεφώσεις τοπικά αυξημένες στα δυτικά όπου θα σημειωθούν τοπικές βροχές. Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο.

ΠΗΓΗ real.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου