Κυριακή 28 Οκτωβρίου 2012

Tί έγραψε ο Bloomberg για τη σύλληψη του Κ. Βαξεβάνη

Με εκτενές δμοσίευμα αναφέρθηκε ο Βloomberg στη σύλληψη του δημοσιογράφου Κώστα Βαξεβάνη.
Συγκεκριμένα αυτό ανέφερε: Η αστυνομία στην Ελλάδα συνέλαβε έναν Έλληνα δημοσιογράφο που δημοσίευσε τα ονόματα των 2.000 Ελλήνων με καταθέσεις σε Ελβετικούς τραπεζικούς λογαριασμούς.
Ο Κώστας Βαξεβάνης, εκδότης του περιοδικού Hot Doc, συνελήφθη σήμερα στην Αθήνα, σύμφωνα με ένα μήνυμα που αναρτήθηκε στο λογαριασμό του στο Twitter στις 11 π.μ. ώρα Ελλάδος. Ένταλμα σύλληψης εκδόθηκε χθες, αφού το περιοδικό δημοσίευσε τη λίστα «Lagarde», ένα ηλεκτρονικό αρχείο το οποίο έχει δοθεί στην Ελληνική κυβέρνηση το 2010 από την τότε Γαλλίδα υπουργό Οικονομικών, Κριστίν Λαγκάρντ, με περίπου 2.000 Έλληνες οι οποίοι έχουν Ελβετικούς λογαριασμούς.

Σε ένα βιντεοσκοπημένο μήνυμα το οποίο δημοσιεύτηκε στο www.koutipandoras.gr σήμερα, o Βαξεβάνης είπε ότι δημοσίευσε τον κατάλογο, λόγω της αδράνειας της κυβέρνησης στην συνέχεια για τα ονόματα των πιθανών φοροφυγάδων αν και προετοιμάζεται για νέα μέτρα λιτότητας.
Ο πρώην υπουργός Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος δήλωσε στις 2 Οκτωβρίου ότι είχε λάβει τον κατάλογο, τον Αύγουστο του 2011 από αξιωματούχους του Υπουργείου Οικονομικών και θεώρεισαι ότι δεν θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί νόμιμα. Είπε ότι την έχει παραδώσει στους αρμόδιους της κυβέρνησης, οι οποίοι τον πέρασαν στο ΣΔΟΕ.
Ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου, ο οποίος προηγήθηκε του κ. Βενιζέλου ως υπουργός Οικονομικών, ανέφερε ότι έλαβε τη λίστα από τη Λαγκάρντ.

ΠΗΓΗ newsbomb

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου