Τετάρτη 21 Νοεμβρίου 2012

«Περαιτέρω καθυστέρηση συνιστά επικίνδυνη περιδίνηση»

Τον κίνδυνο να περιέλθει η Ελλάδα σε επικίνδυνη περιδίνηση και κατ' επέκταση και η Ευρωζώνη, εάν δεν βρεθεί το συντομότερο μεταβατική συμφωνία ανάμεσα στο ΔΝΤ και τις χώρες της ζώνης του ευρώ, επισημαίνει ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ Φώτης Κουβέλης, σχολιάζοντας με δήλωσή του τις εξελίξεις στο Eurogroup.

Ο κ. Κουβέλης στη δήλωσή του τονίζει ότι «η Ελλάδα έλαβε τα απαιτούμενα μέτρα και η κοινωνία σηκώνει μεγάλο βάρος, όπως αναγνωρίζεται απ' όλους».
Καλεί τους Ευρωπαίους εταίρους να ανταποκριθούν στις δικές τους υποχρεώσεις και αυτό αφορά τη συνέχιση του προγράμματος χρηματοδότησης, αλλά και τη δραστική μείωση του χρέους ώστε να επιστρέψει η χώρα σε θετικούς ρυθμούς ανάπτυξης και να καταστεί βιώσιμη κοινωνικά η διαχείριση του χρέους».

Επιπλέον ο κ. Κουβέλης τονίζει ότι η ΔΗΜΑΡ είχε εγκαίρως επισημάνει την ανάγκη να μη συνδεθεί υποχρεωτικά η καταβολή της δόσης με την πλήρη και οριστική αντιμετώπιση της βιωσιμότητας του χρέους. «Σήμερα επαναλαμβάνουμε ότι είναι αναγκαία η επίτευξη εντός των επόμενων ημερών μιας μεταβατικής συμφωνίας μεταξύ ΔΝΤ και ευρωζώνης σε σχέση με τα μέτρα μείωσης των επιβαρύνσεων του χρέους», υπογραμμίζει.

Ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ είχε συνεχή τηλεφωνική ενημέρωση από τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά σε όλη την διάρκεια της συνεδρίασης του Eurogroup, καθώς και από τον υπουργό Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα από τις Βρυξέλλες για την πορεία των σκληρών διαπραγματεύσεων.

ΠΗΓΗ real.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου