Παρασκευή 28 Δεκεμβρίου 2012

Σε συνεργασία του με το αυστραλιανό ABC Η Οδύσσεια της Ελλάδας στο Al Jazeera(Βίντεο)

Σε ένα καλοφτιαγμένο, σχεδόν 25λεπτο βίντεο-ντοκιμαντέρ, το οποίο προβλήθηκε από το αγγλόφωνο Al Jazeera –σε συνεργασία με το αυστραλιανό ABC- και την εκπομπή People & Power, παρουσιάστηκε η Ελλάδα που αγκομαχά οικονομικά και οι Έλληνες που στρέφονται στη γη, αναζητώντας μια καλύτερη ζωή, και ένα πιο ασφαλές μέλλον.

Το βίντεο του People & Power αποτελείται από επιβλητικά γραφικά και υποβλητικό μουσικό χαλί ενώ παρουσιάζονται σκελετωμένοι λαοί να χάνονται σε δαιδαλώδη οικονομικά μονοπάτια χωρίς να διαφαίνεται τερματικός σταθμός. Οι δυνατοί, τους δυναστεύουν…


Σε ένα από τα επεισόδια, ο Αυστραλός δημοσιογράφος Phillip Williams του ABC, έκανε στάσεις στην όμορφη Χίο, τη Θεσσαλονίκη, τον Όλυμπο και τον Βόλο για να εξετάσει το κατά πόσο οι Έλληνες επιστρέφουν στην επαρχία για να «συνομιλήσουν» εκ νέου με τη γη.

Κατά τα φαινόμενα, όλο και περισσότεροι, ειδικά νέοι άνθρωποι, γυρνούν στα πάτρια εδάφη, αλλάζοντας ακόμα και τελείως τον επαγγελματικό τους προσανατολισμό, λόγω της κρίσης και εξαιτίας της ανάγκης για επιβίωση.

Ο Κώστας Μπόζας, ο Χρήστος Κοζάκης και η Αλεξάνδρα Τρίχα είναι μερικοί από τη γενιά των σημερινών τριαντάρηδων και κάτι, οι οποίοι άφησαν τη ζωή τους στην πόλη και στράφηκαν στα οφέλη της φύσης. Όλοι τους ελπίζουν πως το μέλλον τους στην επαρχία θα είναι πιο ακέραιο από το παρελθόν τους και τα οικονομικά τους θα δουν την άνθιση που τους αξίζει.

Παρακάτω μπορείτε να παρακολουθήσετε το βίντεο-ντοκιμαντέρ, το οποίο προβλήθηκε από το αγγλόφωνο Al Jazeera και την εκπομπή People & Power:



ΠΗΓΗ protothema

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου