Σάββατο 29 Δεκεμβρίου 2012

Τη Δευτέρα ανακοινώνεται η παράταση;

Εκατοντάδες είναι οι ενδιαφερόμενοι που έχουν ζητήσει παράταση προκειμένου να ανταποκριθούν στην πληρωμή των τελών κυκλοφορίας, ενώ είναι μεγάλος ο αριθμός των κατόχων ΙΧ αυτοκινήτων και μοτοσυκλετών οι οποίοι ακόμη δεν έχουν πληρώσει. Ο Γενικός Γραμματέας Πληροφοριακών Συστημάτων δήλωσε πως δεν υπάρχει απόφαση για παράταση των τελών κυκλοφορίας, επεσήμανε ωστόσο ότι εάν είναι να δοθεί παράταση θα ανακοινωθεί τη Δευτέρα.

Μία μόλις εργάσιμη έχει μείνει στους ενδιαφερομένους ώστε να πληρώσουν τα τέλη, ωστόσο δεν αποκλείεται το ενδεχόμενο να δοθεί τελικά μια ολιγοήμερη παράταση, κάτι που σύμφωνα με πληροφορίες προτείνουν στο υπουργείο Οικονομικών και οι υπηρεσίες, επικαλούμενες τις δυσκολίες πληρωμής που αντιμετωπίζουν χιλιάδες φορολογούμενοι. Υπενθυμίζεται πως το πρόστιμο σε περίπτωση μη πληρωμής είναι ισόποσο με το τέλος κυκλοφορίας που αντιστοιχεί σε κάθε όχημα.

Ο κ. Θεοχάρης συνέστησε στους πολίτες να πληρώσουν τα τέλη κυκλοφορίας μέσω e-banking με τη χρήση της πιστωτικής τους κάρτας, ώστε να γλιτώσουν τον μεγάλο χρόνο αναμονής στα τραπεζικά υποκαταστήματα. «Συνωστισμός» παρατηρήθηκε χθες στις τράπεζες αλλά και στα εναλλακτικά τραπεζικά δίκτυα, που ορισμένες τράπεζες δίνουν τη δυνατότητα εξόφλησης των τελών κυκλοφορίας, όπως το internet banking και phone banking.

Περίπου 500.000 έχουν καταθέσει πινακίδες από το 2009

Στο μεταξύ, ξεπερνούν τις 70.000 οι φορολογούμενοι οι οποίοι έχουν καταθέσει τις πινακίδες κυκλοφορίας των οχημάτων τους προκειμένου να αποφύγουν την πληρωμή των τελών κυκλοφορίας. Στα χρόνια του μνημονίου, η κατάθεση πινακίδων συνιστά ετήσια... συνήθεια στις εφορίες, με ατελείωτες ουρές και ταλαιπωρία για εκατοντάδες χιλιάδες φορολογούμενους, που προτιμούν να τραβήξουν χειρόφρενο διαρκείας, παρά να πληρώσουν τέλη κυκλοφορίας. Στις περισσότερες περιπτώσεις, τα προηγούμενα χρόνια, σε ακινησία έμπαιναν τα δεύτερα αυτοκίνητα της οικογένειας, συνήθως μεγάλου κυβισμού.

Μετά από τρία χρόνια διαρκούς συρρίκνωσης των εισοδημάτων και με τους ανέργους να ξεπερνούν το 1,3 εκατομμύριο, σε ακινησία μπαίνει και το ένα και μοναδικό αυτοκίνητο της οικογένειας, ακόμα και αν είναι μικρού κυβισμού ή νέας αντιρρυπαντικής τεχνολογίας με μικρά σχετικά τέλη κυκλοφορίας. Ενδεικτικά της κατάστασης είναι τα στοιχεία του υπουργείου Οικονομικών, τα οποία παρουσίασε προ ολίγων ημερών στη Βουλή ο αρμόδιος υφυπουργός Γ. Μαυραγάνης.

Σύμφωνα με αυτά, την τριετία 2009-2011, 491.875 φορολογούμενοι προτίμησαν να αποχωριστούν τις πινακίδες των αυτοκινήτων τους παρά να πληρώσουν τα τέλη κυκλοφορίας.

ΠΗΓΗ real.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου