Σάββατο 29 Δεκεμβρίου 2012

Οργή για τον «δράκο» της Ξάνθης

Σοκ, θλίψη και οργή έχει προκαλέσει στην τοπική κοινωνία της Ξάνθης το αποτρόπαιο έγκλημα σε βάρος μιας 34χρονης γυναίκας, η οποία βιάστηκε, χτυπήθηκε και κάηκε έξω από την πολυκατοικία της. Ο 27χρονος που κατηγορείται για το έγκλημα ομολόγησε την αποτρόπαια πράξη του. Κάτοικοι της Ξάνθης επιχείρησαν να λιντσάρουν τον 27χρονο, ο οποίος φορώντας αλεξίσφαιρο γιλέκο και κάτω από αυστηρά μέτρα ασφαλείας, οδηγήθηκε στον εισαγγελέα, στο δικαστικό μέγαρο της Ξάνθης.


Δεκάδες απλοί πολίτες βρίσκονταν από νωρίς έξω από το δικαστικό μέγαρο και περίμεναν με άγριες διαθέσεις τον κατηγορούμενο. Μάλιστα, ένας από τους παρευρισκόμενους επιχείρησε να σπάσει τον αστυνομικό κλοιό και να τον χτυπήσει.



Η τοπική κοινωνία στην Ξάνθη είναι οργισμένη, αρνείται να πιστέψει ότι ο 27χρονος χτύπησε, βίασε με απάνθρωπο τρόπο και στη συνέχεια έκαψε ζωντανή για να σβήσει τα ίχνη του, την 34χρονη Ζωή, ακριβώς κάτω από το σπίτι της. Συγκλονισμένος και ο αδερφός της κοπέλας, ήταν από τους πρώτους – μαζί με τον πατέρα της - που έφτασε στο σημείο για να σβήσουν τη φωτιά από την πυλωτή της οικοδομής, χωρίς να γνωρίζουν ποιος καιγόταν.



Η κυνική ομολογία του 27χρονου σόκαρε ακόμη και τους αστυνομικούς, καθώς δήλωσε χωρίς κανέναν δισταγμό ότι οι σεξουαλικές ορέξεις του ήταν αυτές που τον οδήγησαν στον βιασμό και στη συνέχεια στο αποτρόπαιο έγκλημα. «Την είχα δει και μου άρεσε. Δεν την γνώριζα. Εκείνο το βράδυ τη συνάντησα τυχαία και την οδήγησα με τη βία στην πυλωτή της πολυκατοικίας που έμενε. Την έκαψα, παίρνοντας βενζίνη από μια μοτοσυκλέτα, για να εξαφανίσω τα ίχνη», ήταν σύμφωνα με πληροφορίες τα λόγια του.

Στην ανακοίνωση που εξέδωσε η αστυνομική διεύθυνση Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης ανέφερε πως η υπόθεση εξιχνιάστηκε επισημαίνοντας πως «ο 27χρονος δράστης προσέγγισε την 34χρονη, η οποία επέστρεφε στην οικία της, ύστερα από νυχτερινή έξοδο και ασκώντας σωματική βία ασέλγησε σε βάρος της και την κακοποίησε σεξουαλικά. Στη συνέχεια, την χτύπησε με τα χέρια του στο κεφάλι της και την περιέλουσε με εύφλεκτο υγρό (βενζίνη). Παράλληλα προκάλεσε φωτιά και αφού αφαίρεσε την τσάντα της, που περιείχε διάφορα έγγραφα και το κινητό της τηλέφωνο, τράπηκε σε φυγή».

Πληροφορίες αναφέρουν πως λίγες ώρες μετά τη δολοφονία, ο δράστης άνοιξε κανονικά το μανάβικο που διατηρεί και το οποίο βρίσκεται μόλις 500 μέτρα από το σπίτι της 34χρονης. Νωρίτερα, είχε περάσει από το σπίτι για να βεβαιωθεί ότι η κοπέλα δεν ζει για να τον αναγνωρίσει. Δεν ήταν ωστόσο η πρώτη φορά που ο 27χρονος απασχόλησε τις αστυνομικές αρχές καθώς είχε συλληφθεί και κατά το παρελθόν για απόπειρα βιασμού σε βάρος φοιτήτριας στην Ξάνθη και είχε παραμείνει προφυλακισμένος για πέντε μήνες, πριν αθωωθεί από το δικαστήριο λόγω αμφιβολιών.

Σε βάρος του ασκήθηκαν διώξεις για ανθρωποκτονία, βιασμό, εμπρησμό και ληστεία και προφυλακίστηκε με τη σύμφωνη γνώμη εισαγγελέως και ανακριτή. Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι κανένας δικηγόρος της Ξάνθης δεν δέχτηκε να τον υπερασπιστεί και απολογήθηκε χωρίς συνήγορο.

Θλίψη στην κηδεία της 34χρονης

Με χειροκροτήματα αποχαιρέτησαν οι κάτοικοι της Ξάνθης την 34χρονη κοπέλα, ενώ εκατοντάδες είναι εκείνοι οι οποίοι πήγαν στο σημείο του εγκλήματος και άναψαν ένα κερί στη μνήμη της.




ΠΗΓΗ real.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου