Κυριακή 16 Δεκεμβρίου 2012

Διαδηλώνουν κατά του Μνημονίου τα παιδιά του Χριστόφια

Ο Χρήστος και η Χριστίνα Χριστόφια βρίσκονται, σύμφωνα με το «Εθνος της Κυριακής», συχνά ανάμεσα στους διαδηλωτές που φωνάζουν συνθήματα κατά των μέτρων λιτότητας που φέρνει στην Κύπρο η υπαγωγή στον μηχανισμό στήριξης, την οποία αποφάσισε η κυβέρνηση του πατέρα τους.
Την ίδια στιγμή, αναφέρει το ρεπορτάζ, στις δημόσιες δηλώσεις τους, τάσσονται υπέρ της απόφασης του πατέρα τους, αποδίδοντας την υπογραφή του Μνημονίου σε αυτόν τον επαχθή δανεισμό στους «κακούς» τραπεζίτες και στο χρέος της Ελλάδας. Την ίδια στάση τηρούν το ΑΚΕΛ και οι οργανώσεις που πρόσκεινται σε αυτό.
Τα παιδιά του κ. Χριστόφια εθεάθησαν πρώτη φορά να συμμετέχουν σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας τον περασμένο Δεκέμβριο, στην πρώτη ύστερα από πολλά χρόνια πανσυνδικαλιστική διαδήλωση που διεκδικούσε τη μη ψήφιση από τη βουλή των προτάσεων της κυβέρνησης, δηλαδή του πατέρα τους.
Η φωτογραφία τους τυπώθηκε στο πρωτοσέλιδο της μεγαλύτερης σε κυκλοφορία εφημερίδας του κυπριακού Τύπου, τον «Φιλελεύθερο» και προκάλεσε έκπληξη στον κυπριακό λαό που σχολίαζε πως «τα παιδιά αυτά μοιάζει να έχουν τρικυμία εν κρανίω.
Θα μπορούσαν απλώς να κάνουν μια οικογενειακή κουβέντα στο σπίτι». Εκτοτε πολλές είναι οι δημόσιες παρουσίες τους σε αντίστοιχες εκδηλώσεις. Ειδικά ο Χρ. Χριστόφιας που είναι και κομματικό στέλεχος της νεολαίας του ΑΚΕΛ δεν χάνει την ευκαιρία να δηλώσει κατά του μνημονίου και υπέρ του προέδρου Χριστόφια.
«Το 86% του συνολικού μας χρέους οφείλεται στον τραπεζικό τομέα. Τι δεν καταλαβαίνεις;!», είχε γράψει στην προσωπική του ιστοσελίδα στο facebook. «Δεν θα μείνουμε απαθείς στις πολιτικές που προωθεί η τρόικα και πλήττει μονόπλευρα τους εργαζόμενους και τη νέα γενιά», δηλώνει η νεολαία ΑΚΕΛ. Κι όταν τον ρωτούν πως γίνεται να στρέφεται δημόσια κατά των αποφάσεων του πατέρα του λέει: «Δεν είναι οικογενειακό το ζήτημα, ζήτημα ρήξης του πατέρα με τον γιο», εξηγεί ο ίδιος. «Η κορυφή της εξουσίας στη νεοφιλελεύθερη παγκοσμιοποίηση είναι οι κατέχοντες τα μέσα παραγωγής».

ΠΗΓΗ: ΕΘΝΟΣ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ ΚΑΙ enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου