Κυριακή 16 Δεκεμβρίου 2012

RUΜELI T.V.: Η ΕΘΝΙΚΗ ΠΡΟΚΛΗΣΗ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ, ΟΙ «ΥΠΕΥΘΥΝΟΙ» ΚΟΙΜΟΥΝΤΑΙ…

Είχαμε αποκαλύψει στο προηγούμενο φύλλο της ΖΑΓΑΛΙΣΑ (Αυγ.- Σεπ. 2012) τον προκλητικό ρόλο του τουρκικού ιδιωτικού τηλεοπτικού καναλιού RUΜELI T.V., το οποίο «οργώνει» κάθε χωριό και πόλη της Ελληνικής Θράκης δυναμιτίζοντας την ειρηνική συμβίωση χριστιανών και μουσουλμάνων, με τα εθνικιστικά και αλυτρωτικά μηνύματα που εκπέμπει.

Η Ζαγάλισα, παρενέβη και επιβεβαίωσε ότι για οποιοδήποτε ρεπορτάζ αλλοδαπού καναλιού στον Ελληνικό χώρο, απαιτείται γραπτή άδεια.
Με επιστολή του προς τη Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης και Επικοινωνίας (9.8.12), ο διευθυντής μας κ. Ιμάμ Αχμέτ, κατήγγειλε ότι το τουρκικό κανάλι, εξωθεί μικρά πομακόπουλα να απαγγέλουν τον τουρκικό εθνικό ύμνο ενώπιον της κάμερας, όπως έπραξε με δεκαπεντάχρονο μαθητή στο Πομακοχώρι Μελίβοια (προβλήθηκε στις 2 Αυγούστου 2012).

Όλες οι εκπομπές, οι οποίες απευθύνονται στο τηλεοπτικό κοινό της Τουρκίας, αλλά και στους μουσουλμάνους της Θράκης, διακατέχονται από ανθελληνικό και αλυτρωτικό μένος.

Η επιστολή του κ. Ιμάμ Αχμέτ, κοινοποιήθηκε στον πρωθυπουργό, στον πρόεδρο της Βουλής και στους αρχηγούς των κομμάτων.

Σε μία ανεκδιήγητη απάντησή της (30.8.2012), η Γενική Γραμματεία μας πληροφορούσε ότι «ενεργεί πάντα στο πλαίσιο της κείμενης νομοθεσίας σε όλα τα θέματα που ανακύπτουν…». Δηλαδή, δεν πράττει απολύτως τίποτε! Εάν, πραγματικά, υπήρχε κράτος με δημοκρατική και εθνική ευαισθησία ο δημόσιος υπάλληλος που έβαλε την υπογραφή του κάτω από αυτή τη γελοία απάντηση θα έπρεπε να ΑΠΟΛΥΘΕΙ ΑΜΕΣΩΣ. Δεν μπορεί κανένας να παίζει με την τύχη των Πομάκων και της Ελληνικής Θράκης.

Και ενώ εμείς σπαταλούμε την ενέργειά μας με τον κάθε τεμπέλη και ανίκανο υπουργό, ή δημόσιο υπάλληλο, η Τουρκική πλευρά με οράματα και μέθοδο συνεχίζει το διαβρωτικό της έργο, σε βαθμό μάλλον που και η ίδια δεν πιστεύει ότι είναι δυνατόν να συμβαίνει.

Ο παρουσιαστής του καναλιού Fevzi Kurtuluş, έχει πλέον αποθρασυνθεί σε τέτοιο βαθμό, ώστε προαναγγέλει ηλεκτρονικά στο τουρκικό τηλεοπτικό κοινό το πρόγραμμά του, το οποίο μάλιστα άρχισε να επεκτείνεται γεωγραφικά και στην υπόλοιπη Ελλάδα. Στις 7 Νοεμβρίου 2012 προέβαλε ρεπορτάζ από τη Θεσσαλονίκη, στις 21 του ίδιου μήνα από την Αθήνα και στις 5 Δεκεμβρίου θα προβληθεί ρεπορτάζ από τη Ρόδο, η οποία (μαζί με την Κω), έχει τα τελευταία χρόνια μπει στο στόχαστρο της Τουρκίας. Ενδιάμεσα βέβαια προβάλλονται και άλλες εκπομπές από τα μουσουλμανικά και Πομακικά χωριά της Ελληνικής Θράκης.

Και ενώ το τουρκικό κανάλι παραβιάζει δημόσια, συστηματικά και προκλητικά τον ελληνικό νόμο, και ενώ η Ζαγάλισα το κατήγγειλε γραπτώς στη Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης, κανείς δεν αντιδρά.

Αναρωτιώμαστε, τι είδους εικόνα μπορεί να έχει γι αυτούς τους παρηκμασμένους και βαθιά διαβρωμένους Έλληνες πολιτικούς και υπαλλήλους, το τουρκικό κανάλι RUΜELI T.V.

Εν πάση περιπτώσει, η Ζαγάλισα σχεδιάζει να προσφύγει στην ελληνική δικαιοσύνη, όχι μόνο εναντίον του RUΜELI T.V., αλλά, κυρίως, εναντίον όλων των τεμπέληδων και ανίκανων κρατικών υπαλλήλων, οι οποίοι δεν κάνουν τη δουλειά για την οποία πληρώνονται (και) από τους φόρους των Πομάκων…

(τεύχος 63, Οκτώβριος - Νοέμβριος 2012)

ΠΗΓΗ zagalisa

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου