Σάββατο 15 Δεκεμβρίου 2012

«Ντροπή ,ντροπή, ντροπή»

Ο Πρόεδρος του Κινήματος Σοσιαλδημοκρατών ΕΔΕΚ Γιαννάκης Ομήρου σε δηλώσεις του από την Πάφο αποδοκίμασε και κατήγγειλε «την ανήκουστη δουλική συμπεριφορά της Κυπριακής Δημοκρατίας έναντι του ψευδοκράτους που υπονομεύει, εξευτελίζει και καταργεί την υπόσταση και την νομιμότητα του κυπριακού κράτους». όπως είπε. «Ντροπή ,ντροπή, ντροπή», είπε.
Αναφερόμενος σε σημερινό δημοσίευμα σύμφωνα με το οποίο, πέντε οχήματα της πυροσβεστικής υπηρεσίας της Κυπριακής Δημοκρατίας μεταφέρθηκαν χθες στο αεροδρόμιο Λευκωσίας στα πλαίσια διεργασιών για κοινές ασκήσεις με το παράνομο μόρφωμα των κατεχομένων, είπε πως απαιτεί την άμεση διερεύνηση «της επονείδιστης αυτής ενέργειας και τον καταλογισμό ευθυνών».

Είναι θλιβερό πρόσθεσε, την στιγμή που ζητούμε από τους ξένους να τηρούν τα ψηφίσματα του Συμβουλίου Ασφαλείας για αναγνώριση ως μοναδικής οντότητας στην Κύπρο, της Κυπριακής Δημοκρατίας, να ενεργούμε εθελούσια για την κατάργηση της.Σύμφωνα με το δημοσίευμα, πρόσθεσε, τα οχήματα της πυροσβεστικής υπηρεσίας της Δημοκρατίας είχαν καλυμμένα τα εμβλήματα της Κυπριακής Δημοκρατίας.
Όταν είπε, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, οι Βουλευτές όταν αναλαμβάνουν τα πολιτειακά τους καθήκοντα δίνουν μία διαβεβαίωση όπως καθορίζεται στο Σύνταγμα, ότι δηλαδή, « θα τηρούν πίστην και σεβασμό εις στο σύνταγμα, πίστην και σεβασμό στη Κυπριακή Δημοκρατία». Η πράξη αυτή, της κατάργησης των συμβόλων της Κυπριακής Δημοκρατίας, «για να παρουσιαστούμε ενώπιον του παράνομου μορφώματος των κατεχομένων», συνιστά βάναυση παραβίαση αυτής της διαβεβαίωσης, πρόσθεσε ο κ. Ομήρου.

ΠΗΓΗ alithia

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου