Παρασκευή 4 Ιανουαρίου 2013

Ένταση στη Σερβία με τους Αλβανούς

Σέρβοι αστυνομικοί κατέβασαν την αλβανική σημαία απ' το νεκροταφείο

Ένταση στο Μπουγιάνοβατς μεταξύ της αλβανικής κοινότητας και των Σέρβων μετά την αφαίρεση της αλβανικής σημαίας από το νεκροταφείο του UCPMB (απελευθερωτικού αλβανικού στρατού ) στο χωριό Dobrosin, ανεβάζοντας έτσι επικίνδυνα...


... την ένταση στην ήδη τεταμένη κατάσταση στο Μπουγιάνοβατς της κοιλάδας του Πρέσεβο λόγω των συνεχών απειλών του Σέρβου πρωθυπουργού Ίβιτσα Ντάτσιτς να αφαιρέσει από την περιοχή το μνημείο πεσόντων Αλβανών μαχητών του UCPMB, αναφέρει το αλβανικό πρακτορείο balkanweb.lajmet.


Τα τοπικά αλβανικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι η αφαίρεση της αλβανικής σημαίας από το εν λόγω νεκροταφείο στο χωριό Dobrosin 18 χλμ δυτικά του Μπουγιάνοβατς ήρθε χθες μετά την επίσκεψη του Σέρβου Προέδρου της βουλής Νεμπόισα Στεφάνοβιτς στο στρατόπεδο της σερβικής Χωροφυλακής που βρίσκεται κατά μήκος των συνόρων που χωρίζουν τη Σερβία με το Κοσσυφοπέδιο.

Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του ο Νεμπόισα Στεφάνοβιτς, δήλωσε ότι " το φυλάκιο ελέγχου της αστυνομίας του Dobrosin έχει γίνει επανειλημμένα στόχος Αλβανών τρομοκρατών, αλλά η επαγγελματική ευσυνειδησία των ανδρών ασφαλείας έχουν καταφέρει να αντισταθούν με επιτυχία σε όλες τις προσπάθειες αποσταθεροποίησης της περιοχής.

Συνεχίζοντας ο ίδιος τόνισε ότι «με όλα τα διπλωματικά μέσα στη διάθεσή μας, θα υπερασπιστούμε την εδαφική ακεραιότητά μας μέσω διαλόγου και θα αγωνιστούμε για καλύτερες συνθήκες ζωής των πολιτών μας στο Κοσσυφοπέδιο».

Ο Αλβανός πρόεδρος του συνδέσμου μαχητών του UCPMB, Jonuz Musliu, δήλωσε για το περιστατικό ότι «δεν θα επιτρέψει να υπονομευθεί το αίμα μαρτύρων».
Η περιοχή αυτή αποτελεί στόχο του αλβανικού εθνικισμού μιας και η αλβανική κοινότητα αριθμεί αρκετές χιλιάδες μέλη πολλά από τα οποία συμμετείχαν στον πόλεμου του Κοσόβου το 1999.

Επίσης στην περιοχή αυτή δρα η αλβανική μαφία που έχει ισχυρές διασυνδέσεις με την κοσοβάρικη μαφία στην διακίνηση παράνομου οπλισμού ναρκωτικών , εμπόριο λευκής σαρκός και άλλων αξιόποινων πράξεων. Σίγουρα αναμένονται εξελίξεις στην περιοχή της κοιλάδας του Πρέσεβο που αποτελεί μεγάλο πονοκέφαλο για την Σερβία. (defencenet)

ΠΗΓΗ karfotiko

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου