Πέμπτη 10 Ιανουαρίου 2013

Το DNA του 29χρονου βρέθηκε σε όπλα θαμμένα στην Πολυτεχνειούπολη

Νέες διαστάσεις παίρνει η υπόθεση της σύλληψης του 29χρονου για συμμετοχή στην οργάνωση Συνομωσία Πυρήνων της Φωτιάς.

Η αποκάλυψη ότι DNA του φοιτητή ανιχνεύτηκε σε οπλισμό ο οποίος είχε εντοπιστεί θαμμένος στον προαύλιο χώρο του Πολυτεχνείου στην πανεπιστημιούπολη Ζωγράφου στις 18 Νοεμβρίου του 2011, δίνουν άλλη τροπή στην υπόθεση.

Tα όπλα αυτά (ένα ούζι, δύο περίστροφα ένα πιστόλι και 284 σφαίρες) βρέθηκαν μετά από υπόδειξη πολίτη και μέχρι χθες δεν είχαν συνδεθεί με κανένα πρόσωπο.


Με δεδομένο ότι αποτυπώματα του 29χρονου φοιτητή εντοπίστηκαν σε διαμερίσματα που η οργάνωση Συνομωσία Πυρήνων της Φωτιάς, χρησιμοποιούσε ως γιάφκες (αποτύπωμα βρέθηκε σε βιβλίο σε διαμέρισμα στη Νέα Ιωνία Βόλου και σταθερό σημείο σε διαμέρισμα στο Χολαργό), μπλέκουν το νεαρό φοιτητή ως κεντρικό πρόσωπο μιας άκρως περίεργης ιστορίας.



Έρευνες στην Καρδίτσα, την Κόρινθο, το Παλαιό Φάληρο

Παρά το γεγονός ότι δεν βρέθηκε οπλισμός ή εκρηκτικά στο σπίτι που έμενε ο νεαρός στο Παλαιό Φάληρο, ούτε σε αυτό που τον φιλοξενούσε συγγενικό του πρόσωπο στην Κόρινθο, οι έρευνες συνεχίζονται.

Eπίσης πραγματοποιούνται έρευνες σε σπίτι σε χωρίο της Καρδίτσας όπου ο νεαρός επισκεπτόταν συχνά.

Σε ότι έχει να κάνει με τα ευρήματα, όπως τόνισε ο εκπρόσωπος τύπου της Ελληνικής Αστυνομίας «Βρέθηκαν εντός μεταλλικού κουτιού, σχήματος παραλληλεπίπεδου, ασημί χρώματος και διαστάσεων 30*45*20 εκατοστά, περιμετρικά του οποίου υπήρχε υλικό στεγανοποίησης. Αυτό ήταν θαμμένο σε αυτοσχέδιο λάκκο που βρισκόταν σε υπερυψωμένο χωμάτινο λοφίσκο, ανάμεσα σε συστοιχία δένδρων και θάμνων.



Συγκεκριμένα, σε απόσταση 150 μέτρων νοτιοδυτικά από την, επί της οδού Π. Κανελλοπούλου, πύλη εισόδου του Πανεπιστημιακού Ιδρύματος και σε απόσταση 10 μέτρων από την εξωτερική περίφραξή του επί της ίδιας οδού. Επίσης, εντός του συγκεκριμένου κουτιού βρέθηκαν, μέσα σε πλαστικές σακούλες:

•    ένα (1) πυροβόλο περίστροφο χρώματος ασημί με μαύρη πλαστική χειρολαβή - μοντέλου KING KOBRA - διαμετρήματος 357 MAGNUM, της εταιρείας COLT,

•    ένα (1) πυροβόλο περίστροφο με μαύρη πλαστική χειρολαβή της εταιρείας SMITH & WESSON, διαμετρήματος 357 MAGNUM,

•    ένα (1) πυροβόλο πιστόλι, χρώματος μαύρου με καφέ πιστολοειδή λαβή της εταιρείας CREVNA ZASTAVA, διαμετρήματος 9 m.m. και δύο άδειες γεμιστήρες των 15 θέσεων,

•    ένα (1) πυροβόλο πιστόλι, της εταιρείας SMITH & WESSON SPRINGFIELD 9mm, με δύο άδειες γεμιστήρες των 16 θέσεων και

•    ένα (1) αυτόματο υποπολυβόλο MICRO UZI 9mm, χρώματος μαύρου, με δύο άδειες γεμιστήρες. Τονίζεται ότι όλα τα προαναφερόμενα όπλα ήταν τοποθετημένα μέσα σε διαφανή πλαστική σακκούλα και τυλιγμένα με αλουμινόχαρτο. Επίσης, σε αυτό υπήρχαν (284) φυσίγγια διαφόρων διαμετρημάτων.».

ΠΗΓΗ protothema

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου