Δευτέρα 7 Ιανουαρίου 2013

Επιστρέφει η επιφυλακτικότητα στη Wall εν αναμονή των αποτελεσμάτων

Dow13.387,76-47,45 -0,35%  



  Nasdaq3.101,661,09 0,04%  

Η Wall Street σήμερα,(Nasdaq end of day)
Σε αρνητικό έδαφος κινούνται οι βασικοί δείκτες της Wall Street με τον S&P να υποχωρεί από υψηλά πέντε ετών καθώς οι επενδυτές υιοθετούν επιφυλακτική στάση λίγο πριν την έναρξη της περιόδου αποτελεσμάτων και ενώ αναμένεται νέος γύρος δύσκολων διαπραγματεύσεων στην Ουάσινγκτον για τη δημοσιονομική προσαρμογή.

Στο Κογκρέσο έχει ήδη ξεκινήσει η συζήτηση για τα επόμενα βήματα στην κατεύθυνση του περιορισμού των ελλειμμάτων. Ο ηγέτης της μειοψηφίας στη Γερουσία, Mitch McConnell δήλωσε την Κυριακή ότι δεν θα πρέπει να εξετάζονται νέες αυξήσεις φόρων και η κυβέρνηση θα πρέπει να θέσει σαν βασική της προτεραιότητα τις περικοπές δαπανών.

Από την πλευρά του ο Αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα έχει αφήσει να εννοηθεί ότι οι όποιες περικοπές δαπανών θα πρέπει να συνδέονται με υψηλότερους φόρους μέσω αλλαγών στο φορολογικό κώδικα.

Τα σχόλια του αναζωπυρώνουν τις ανησυχίες ότι το Κογκρέσο και ο Λευκός Οίκος θα μπορούσαν να βρεθούν σε νέο αδιέξοδο. Δημοκρατικοί και Ρεπουμπλικάνοι κατέληξαν σε συμφωνία την περασμένη εβδομάδα για την αύξηση των φόρων σε ζευγάρια με εισοδήματα άνω των 450.000 δολ. Η συμφωνία επέτρεψε στην Ουάσινγκτον να αποφύγει μέτρα ύψους 600 δισ. δολ. σε περικοπές δαπανών και αυξήσεις φόρων.

Η συμφωνία ωστόσο απλά καθυστερεί τις αυτόματες περικοπές δαπανών μέχρι την 1η Μαρτίου, ενώ οι δύο πλευρές δεν κατέληξαν σε κάποια απόφαση για το ανώτατο όριο δανεισμού της ομοσπονδιακής κυβέρνησης το οποίο θα πρέπει να αυξηθεί μέχρι τα τέλη Φεβρουαρίου ή αρχές Μαρτίου.

Το επενδυτικό ενδιαφέρον αναμένεται παράλληλα να στραφεί το επόμενο διάστημα στα εταιρικά αποτελέσματα. Ο κολοσσός του αλουμινίου Alcoa Inc. θα ανοίξει αύριο το χορό των αποτελεσμάτων ανακοινώνοντας τα κέρδη του μετά το κλείσιμο της Wall Street. Οι μέσες εκτιμήσεις των αναλυτών σε δημοσκόπηση της FactSet τοποθετούν τα κέρδη της εταιρείας στα 22 cents ανά μετοχή από 25 cents ανά μετοχή στα τέλη του Σεπτεμβρίου.

Δείκτες – Στατιστικά

Ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones υποχωρεί κατά 60,50 μονάδες (-0,45%) και βρίσκεται στις 13.374,60 μονάδες. Ο δείκτης Nasdaq καταγράφει πτώση 7,00 μονάδων (-0,23%) φτάνοντας τις 3.094,60 μονάδες. O S&P 500 σημειώνει πτώση 6,60 μονάδων (-0,45%) και βρίσκεται στις 1.459,80 μονάδες.

Από τις 30 μετοχές που απαρτίζουν το δείκτη Dow Jones 10 κινούνται με θετικό πρόσημο και 20 με αρνητικό. Εξ αυτών τα μεγαλύτερα ποσοστιαία κέρδη καταγράφει η μετοχή των McDonalds καθώς διαπραγματεύεται στα 90,56 δολ. με άνοδο 0,7113 δολ. ή σε ποσοστό 0,79%. Ακολουθούν η Hewlett-Packard με κέρδη 0,66% στα 15,24 δολ. και η American Express στα 59,92 δολ. με άνοδο 0,52%.

Στον αντίποδα, οι τρεις μετοχές με τη χειρότερη επίδοση σήμερα είναι η Walt Disney (-2,66%), η Boeing (-1,93%) και η Travelers Companies Inc (-1,55%). Οι πρωταγωνιστές της ημέρας.

Η προσοχή των επενδυτών στρέφεται ταυτόχρονα στον τραπεζικό κλάδο καθώς οι αλλαγές που ανακοινώθηκαν μέσα στο Σαββατοκύριακο στις προδιαγραφές της Βασιλείας ΙΙΙ ήταν πολύ πιο ευνοϊκές για τις τράπεζες απ’ όσο περίμεναν οι αναλυτές και οι αγορές.

Με τις προσαρμογές που έγιναν οι τράπεζες θα μπορούν να υπολογίζουν με πιο εύκολο γι΄ αυτές τρόπο τα διαθέσιμα ενεργητικά που μπορούν να χρησιμοποιήσουν για τις προϋποθέσεις διασφάλισης ρευστότητας που απαιτεί η Βασιλεία ΙΙΙ.

Στις επιχειρηματικές εξελίξεις ξεχωρίζει η είδηση για τον διακανονισμό της Bank of America με τη Fannie Mae στο πλαίσιο της υπόθεσης των στεγαστικών δανείων που χορηγήθηκαν από την Countrywide Financial και την Bank of America National Association από το 2000 έως και το 2008.

Η Bank of America θα πληρώσει στη Fannie Mae συνολικά 3,6 δισ. δολ. ως αποζημίωση για την κάλυψη απαιτήσεων που σχετίζονται με την πώληση στεγαστικών δανείων καθώς και 6,75 δισ. δολ. για την επαναγορά συγκεκριμένων δανείων τα οποία η BofA έχει αποτιμήσει σε τιμή μικρότερη από την τιμή πώλησης.

Στην ανακοίνωσή της η BofA αναφέρει πως το κόστος των παραπάνω κινήσεων θα καλυφθεί από τα υπάρχοντα διαθέσιμα καθώς και μέσω πρόσθετης προ φόρων επιβάρυνσης 2,5 δισ. δολ. στα αποτελέσματα του τέταρτου τριμήνου του 2012. Όπως επισημαίνει η τράπεζα για το συγκεκριμένο τρίμηνο αναμένει να εμφανίσει μέτρια κέρδη.
 
ΠΗΓΗ capital.gr


Πηγή:www.capital.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου