Δευτέρα 25 Φεβρουαρίου 2013

Τι αναφέρει στον πρόλογο του βιβλίου του ο Κ. Μητσοτάκης

Ρεπορτάζ: Σκουρής Βασίλης από το real.gr

Μπορεί ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης με το βιβλίο του που παρουσιάζει σήμερα να αποφεύγει να ρίξει λάδι στη φωτιά με τον Αντώνη Σαμαρά, όμως «αδειάζει» τον Μιλτιάδη Έβερτ και «δίνει» κανονικά τον Κώστα Καραμανλή για τις ευθύνες του στη δημιουργία του χρέους.

Όπως αναφέρει στον πρόλογο του βιβλίου του που παρουσιάζει το Real.gr, μετά την πτώση της κυβέρνησής του, η Ελλάδα δεν ξαναβρήκε στην πραγματικότητα το ρόλο της. Στη ΝΔ, αναφέρει, «επικράτησαν οι λαϊκίστικες απόψεις που εξέφραζε η εσωκομματική μου αντιπολίτευση», δηλαδή ο Μιλτ. Έβερτ . Αφού εξαιρεί την πρώτη τετραετία Σημίτη, τονίζει πως «ο δανεισμός συνεχίστηκε και κορυφώθηκε στη διάρκεια της πρώτης δεκαετίας του 2000», μιλώντας μάλιστα για «ανεύθυνες κυβερνήσεις».

«Ο δρόμος που χαράξαμε,εάν η κυβέρνηση είχε συνεχίσει το έργο της, θα οδηγούσε τη χώρα στο επίπεδο των ευρωπαϊκών χωρών οι οποίες σήμερα δεν αντιμετωπίζουν κίνδυνο πτώχευσης» τονίζει ο επίτιμος Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας. 

Το Real.gr δημοσιεύει την εισαγωγή του επιτίμου στο βιβλίο, εισαγωγή που έχει τίτλο: «ΑΝΤΙ ΠΡΟΛΟΓΟΥ».

«Η παρούσα έκδοση επιχειρεί μια καταγραφή του έργου της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας την περίοδο 1990-1993και πραγματοποιείται με την ωριμότητα και την, κατά το δυνατόν,αντικειμενικότητα που προσφέρει η χρονική απόσταση και οι δραματικές εμπειρίες των τελευταίων ετών.

Το τεράστιο πρόβλημα που αντιμετωπίζει σήμερα η χώρα μας έχει τις ρίζες του πριν 30χρόνια, όταν ανέλαβε για πρώτη φορά το ΠΑΣΟΚ την εξουσία στις αρχές της δεκαετίας του‘80. Τότε έγινε η επιλογή της βελτίωσης του επιπέδου ζωής του λαού, μέσω της αύξησης του δημοσίου χρέους με ελλείμματα που χρηματοδοτούσαν καταναλωτικές δαπάνες, καθώς και η επιλογή του ασφυκτικού εναγκαλισμού της οικονομίας από το Κράτος που τελικά εξουθένωσε την ανταγωνιστικότητά της. Στην μεταπολεμική ιστορία της χώρας πάντως,κανείς μέχρι τότε δεν είχε ακολουθήσει συνειδητή πολιτική δημιουργίας ελλειμμάτων».

Πατήστε ΕΔΩ και διαβάστε όλη την εισαγωγή του νέου βιβλίου του Κ. Μητσοτάκη...

Πατήστε πάνω στη φωτογραφία και δείτε την πρόσκληση για τη σημερινή παρουσίαση του βιβλίου του πρώην πρωθυπουργού:


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου