Κυριακή 24 Φεβρουαρίου 2013

Σήμερα οι πιο κρίσιμες εσωκομματικές εκλογές στο ΠΑΣΟΚ

Εκλογές για την ανάδειξη συνέδρων στο 9ο συντακτικό συνέδριο του ΠΑΣΟΚ διενεργούνται σήμερα σε όλη την Ελλάδα.


Οι υποψηφιότητες σύμφωνα με τα στοιχεία που έχει η Ιπποκράτους ξεπερνούν τις 4000 και 2500 είναι εκείνοι που θα εκλεγούν σήμερα για να συμμετέχουν στις συνεδριακές εργασίες που ξεκινούν την Παρασκευή 1 Μαρτίου και ολοκληρώνονται την Κυριακή 3 Μαρτίου. Συνολικά οι σύνεδροι θα είναι 3500. Στο ΠΑΣΟΚ υπολογίζουν ότι στις σημερινές εκλογές θα συμμετέχουν περισσότεροι από 40000 φίλοι και μέλη του κόμματος σε όλη την χώρα. Επίσης έχουν κατατεθεί 1500 υποψηφιότητες για το συνέδριο της Νεολαίας, στο οποίο θα συμμετέχουν 700 σύνεδροι.


Το βράδυ της Παρασκευής ο πρόεδρος της ΕΚΑΠ κ. Γιάννης Σουλλαδάκης εξέδωσε εγκύκλιο στην οποία επισημαίνονται προς τις εφορευτικές επιτροπές, σημεία τα οποία θα πρέπει να προσεχθούν προκειμένου να εξασφαλιστεί η διαφάνεια και η αξιοπιστία της εκλογικής διαδικασίας, όπως χαρακτηριστικά υπογραμμίζεται.
Οι κάλπες σε όλα τα εκλογικά τμήματα θα κλείσουν στις 7 το απόγευμα, οπότε θα αρχίσει η καταμέτρηση των ψήφων. Μέχρι τις 9 το βράδυ θα υπάρχει η πρώτη εικόνα συμμετοχής των μελών και των φίλων στην διαδικασία. Τα ονόματα των συνέδρων που θα προκύψουν από τις σημερινές εκλογές αναμένεται να ανακοινωθούν τη Δευτέρα. Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ κ. Ευάγγελος Βενιζέλος βρίσκεται από εχθές στη Θεσσαλονίκη, όπου θα ψηφίσει.


Το 9ο συντακτικό συνέδριο του ΠΑΣΟΚ θεωρείται από πολλούς το κρισιμότερο στην ιστορία του, αφού έχει προηγηθεί η ιστορική εκλογική πτώση των εκλογών του Ιουνίου. Από την πλευρά της ηγεσίας του κόμματος πιστεύουν ότι από τις διαδικασίες του συνεδρίου το ΠΑΣΟΚ θα μπορέσει να ανασυνταχθεί και να συσπειρώσει δυνάμεις. Όλο το προηγούμενο διάστημα έχουν γίνει 250 προσυνεδριακές εκδηλώσεις με την παρουσία μελών της Γραμματείας της ΚΟΕΣ και 500 συνελεύσεις με την ευθύνη τοπικών στελεχών.
Στο δρόμο προς το συνέδριο θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα και την Τρίτη διημερίδα του ΙΣΤΑΜΕ – Ανδρέας Παπανδρέου, με θέμα «Η πρόκληση της αναθεώρησης του Συντάγματος», όπου κατά την έναρξη θα μιλήσει ο κ. Ευάγγελος Βενιζέλος.

Ευ. Βενιζέλος: Το ΠΑΣΟΚ αλλάζει

«Σήμερα, προετοιμάζοντας το συνέδριό του που θα αρχίσει σε λίγες μέρες, το ΠΑΣΟΚ μετασχηματίζεται, αλλάζει. Κρατάει όλα τα καλά της μεγάλης ιστορικής του διαδρομής, αλλά αποβάλει παθογένειες», δήλωσε ο πρόεδρος του Κινήματος Ευάγγελος Βενιζέλος, από τη Θεσσαλονίκη όπου ψήφισε για την εκλογή συνέδρων.

Ο κ. Βενιζέλος υπογράμμισε ότι «το ΠΑΣΟΚ με ειλικρίνεια πάντα μιλάει στην ελληνική κοινωνία, αναγνωρίζει τα λάθη, θυμάται τις κατακτήσεις, τους κοινούς αγώνες και εγγυάται την σταθερότητα και την προοπτική» και πρόσθεσε πως «έχει γίνει κατανοητό ότι δεν υπήρχε και δεν υπάρχει άλλη εθνική στρατηγική. Δεν υπήρχε και δεν υπάρχει ασφαλέστερη λύση».

«Οι θυσίες είναι μεγάλες, ο πόνος είναι μεγάλος, αλλά μόνο έτσι αποφύγαμε τα τρισχειρότερα, μόνο έτσι διασφαλίζουμε την προοπτική για την ανάσταση της οικονομίας, της κοινωνίας και του έθνους», τόνισε.

ΠΗΓΗ protothema

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου