Δευτέρα, 11 Φεβρουαρίου 2013

Κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις τους Θα κλείσουν δρόμους οι αγρότες

Τον πανελλαδικό συντονισμό για την κλιμάκωση των κινητοποιήσεών τους αποφάσισαν οι αγρότες από 35 «μπλόκα» στη διάρκεια σύσκεψης που πραγματοποίησαν στη Νίκαια την Κυριακή.

Οι αγρότες αποφάσισαν να συνεχίσουν τον αγώνα, προκειμένου η κυβέρνηση να ικανοποιήσει τα δίκαια αιτήματά τους και προς αυτή την κατεύθυνση έλαβαν τρεις αποφάσεις:

- να υπάρξει πανελλαδικός συντονισμός με τη σύσταση συντονιστικού οργάνου
- να ζητηθεί συνάντηση με τον πρωθυπουργό
- να πραγματοποιείται, σε καθημερινή βάση, αποκλεισμός του εθνικού οδικού δικτύου σε όλα τα σημεία συγκέντρωσης τρακτέρ, από τις δύο έως τις τρεις το μεσημέρι

Παράλληλα, καλούν κι άλλους αγρότες να δυναμώσουν τα μπλόκα τους, αλλά και όλους τους φορείς να στηρίξουν τον αγώνα τους.

Μετά την ολοκλήρωση της τρίωρης συνεδρίασης, εκατοντάδες αγρότες ανέβηκαν στην Εθνική Οδό,  στο ύψος του κόμβου της Νίκαιας, παρά τις ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις, όπου και παραμένουν διαμαρτυρόμενοι, έχοντας αποκλείσει και τα δύο ρεύματα κυκλοφορίας.

Παράλληλα, οι αγρότες της Καβάλας και της Δράμας έκλεισαν, από τις δύο το μεσημέρι και για περίπου μία ώρα, το τμήμα της Εγνατίας Οδού, στο ύψος του κόμβου της Χρυσούπολης, καθώς και την Εθνική Οδό Δράμας - Καβάλας, στο ύψος της Τοπικής Κοινότητας Λυδίας, στο πλαίσιο των κινητοποιήσεών τους.

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Παναγιώτης Λαφαζάνης επισκέφθηκε το μπλόκο της Νίκαιας, όπου κι έκανε δηλώσεις υπέρ του αγώνα των αγροτών και κατά της κυβερνητικής πολιτικής τονίζοντας- μεταξύ άλλων -ότι τα αριστερά κόμματα δεν έχουν τίποτα να χωρίσουν μεταξύ τους.

Νωρίτερα, ο κ. Λαφαζάνης θέλησε να συμμετάσχει στη σύσκεψη των αγροτών, πλην όμως δεν τού επετράπη και ο προσκείμενος στο ΚΚΕ αγροτοσυνδικαλιστής και πρόεδρος της Ενωτικής Αγροτικής Ομοσπονδίας Συλλόγων Καρδίτσας Βαγγέλης Μπούτας τον προέτρεψε να επισκεφθεί τα μπλόκα.

Tη Δευτέρα το πρωί έχει προγραμματιστεί συνάντηση των αγροτών στα μπλόκα της Χρυσούπολης Νέστου και της Μαυρολεύκης προκειμένου να ενημερωθούν από τους εκπροσώπους τους για τη συνάντηση που έγινε στη Λάρισα ώστε να καθορίσουν τις επόμενες κινήσεις τους.

Εκτός του μπλόκου της Νίκαιας, επί της παλαιάς εθνικής οδού Αθηνών - Θεσσαλονίκης, μπλόκα υπάρχουν ακόμη: στο νομό Ημαθίας, στην κομβική διασταύρωση του δημοτικού διαμερίσματος Λευκώνα, επί της εθνικής οδού Σερρών - Θεσσαλονίκης και Σερρών - Προμαχώνα, στον κόμβο των Κερδυλλίων, παραπλεύρως της εθνικής οδού Σερρών- Καβάλας, ενώ μία μικρότερη δύναμη αγροτών με τρακτέρ βρίσκεται έξω από το Ροδολίβος του Δήμου Αμφιπόλεως.

Τρακτέρ είναι, επίσης, παρατεταγμένα -μεταξύ άλλων- στο τμήμα της εθνικής οδού Καβάλας - Δράμας, στο ύψος της κοινότητας Λυδίας, στη Μαυρολέκη και στη διασταύρωση Κοκινογείων, με ένα νέο μπλόκο από πατατοπαραγωγούς της Δράμας στο ύψος Οχυρού, στο Κάτω Νευροκόπι.

Σε Έβρο και Ροδόπη οι αγρότες έχουν παρατεταγμένα τα τρακτέρ τους έξω από το εργοστάσιο της Βιομηχανίας Ζάχαρης, στις Φέρες και στον κόμβο Καλλίστης, επί της εθνικής οδού Κομοτηνής - Ξάνθης.

Το Σάββατο οι αγρότες της Καβάλας και της Δράμας αποφάσισαν το κλείσιμο των δρόμων, για μία ώρα, κάθε μέρα έως και τη Δευτέρα. Έτσι, διέκοψαν την κυκλοφορία από τις 14:00 μέχρι τις 15:00, στο τμήμα της Εγνατίας Οδού, στο ύψος της Χρυσούπολης, στην περιοχή του Δήμου Νέστου και την Εθνική Οδός Καβάλας - Δράμας, στο ύψος της Τοπικής Κοινότητας Λυδίας.
 
ΠΗΓΗ protothema

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου