Δευτέρα 11 Φεβρουαρίου 2013

Ήπιες διακυμάνσεις και επιλεκτικές κινήσεις στο Χ.Α.

Του Δημήτρη Ζάντζα  από το capital.gr

Υποτονική είναι η εικόνα που διαμορφώνεται στο ταμπλό του Χρηματιστηρίου της Αθήνας τη Δευτέρα, όπου ο Γενικός Δείκτης εναλλάσσει πρόσημο εκατέρωθεν των 1.020 μονάδων και σε στενό εύρος διακύμανσης.

Οι κινήσεις των επενδυτών εμφανίζονται επιλεκτικές και αφορούν κυρίως τις μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης. Από τη σύνθεση του FTSE25 τα υψηλότερα κέρδη σημειώνει η μετοχή του ΟΠΑΠ, με άνοδο 1,06% στα 6,,65 ευρώ, ενώ με κέρδη μικρότερα του 1% ακολουθούν οι τίτλοι των Eurobank Properties, FF Group και MIG, ενώ η μετοχή της Εurobank διαπραγματεύεται χωρίς μεταβολή στα 0,608 ευρώ.


Σε αρνητικό έδαφος τις μεγαλύτερες πιέσεις δέχονται οι Alpha Bank και ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή υποχωρώντας 2,27% και 1,45% αντίστοιχα. Πάνω από 1% υποχωρούν επίσης οι τίτλοι των ΜΕΤΚΑ, Frigoglass, Βιοχάλκο, Τιτάν, ΕΧΑΕ, Jumbo και Τρ. Πειραιώς.

Η περιορισμένη ειδησεογραφία και η απουσία νέων καταλυτών πιθανότατα θα συντηρήσουν μια εικόνα αδυναμίας κατά τη σημερινή συνεδρίαση του Χ.Α., εκτιμά στο πρωινό της report η Beta Securities.

Μεταξύ άλλων, η χρηματιστηριακή κάνει λόγο για επιφυλακτικότητα εκ μέρους των επενδυτών, εν αναμονή κάποιας εξέλιξης σε κάποιο από τα τρία βασικά μέτωπα: την ανακεφαλαιοποίηση του τραπεζικού κλάδου, τις ιδιωτικοποιήσεις και την εκτέλεση του προϋπολογισμού.

Καθώς ξεκινούν αυτή την εβδομάδα οι ανακοινώσεις εγχώριων αποτελεσμάτων για το δ’ τρίμηνο, πιθανότατα οι κινήσεις των επενδυτών θα εκδηλώνονται με μεγαλύτερη επιλεκτικότητα, εκτιμά η Beta.

Στο ταμπλό ο Γενικός Δείκτης βρίσκεται στις 1.017,20 μονάδες με απώλειες 0,53%, κινούμενος μέχρι στιγμής σε εύρος διακύμανσης που δεν υπερβαίνει τις 10 μονάδες.

Για τον δείκτη των τραπεζών, που κινείται σε αρνητικό έδαφος από την έναρξη των συναλλαγών, οι απώλειες διαμορφώνονται σε 1,23% στις 202,11 μονάδες.

Μέχρι στιγμής έχει διακινηθεί στο Χ.Α. όγκος 7,95 εκατ. τεμαχίων αξίας 8 εκατ. ευρώ, ενώ συνολικά 71 μετοχές κινούνται σε αρνητικό έδαφος, 27 ενισχύονται και 7 διαπραγματεύονται αμετάβλητες.

 
GD 1,017.560-0.49%
ΟΓΚΟΣ: € 16,784,672.881



Πηγή:www.capital.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου