Δευτέρα 11 Φεβρουαρίου 2013

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ : ΟΤΙ ΕΧΕΙ Η ΚΥΠΡΟΣ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΟΛΛΑΠΛΑΣΙΟ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

«Κολοσσιαίας επιστημονικής σημασίας», αλλά και εθνικής θα συμπληρώναμε από την πλευρά μας, η ανακάλυψη του «υπεργιγαντιαίου» κοιτάσματος στα οικόπεδα 10 και 11, σύμφωνα με τον καθηγητή Αντώνη Φώσκολο, ο οποίος μίλησε αποκλειστικά για τους φίλους αναγνώστες του «defence-point.gr».
«Εκεί που βρέθηκε το κοίτασμα στην κυπριακή ΑΟΖ υπάρχουν 4 ενεργά λασποηφαίστεια» αριθμημένα ως 965, 966, 967 και 968 (κωδικοί από το πρόγραμμα ODP: Ocean Drilling Program) και τα οποία εκλύουν σύμφωνα με τον καθηγητή Φώσκολο «μεθάνιο πυρολιτικής προέλευσης».
Σύμφωνα με τον καθηγητή όλα τα έως τώρα τεχνικά και γεωλογικά στοιχεία αποδείκνυαν πως θα «έπρεπε να υπάρχει κοίτασμα πετρελαίου στα 7.500 μέτρα», το οποίο είναι πλέον στη διάθεση της γαλλικής ΤΟΤΑL να το εκμεταλλευτεί επ’ ωφελεία φυσικά της ίδιας της εταιρείας, του Κύπρου αλλά και των ευρωπαίων καταναλωτών γενικά.

Ο «επιστημονικός» αλλά και ο «εθνικός» λόγος της ύπαρξης του συγκεκριμένου κοιτάσματος στη Κύπρο δεν είναι απλά η ύπαρξή του και το μέγεθός του το οποίο θα το μετατρέψει στο μεγαλύτερο κοίτασμα της Μεσογείου. Ο «κολοσσιαίας» σημασίας λόγος έχει να κάνει με τη συσχέτιση των γεωλογικών συνθηκών της Κύπρου με αυτή της Κρήτης και του Καστελόριζου.
«Κάτι ανάλογο περιμένω στη Κρήτη», ανέφερε ο καθηγητής, αφού υπογράμμισε πως το τεράστιο κυπριακό κοίτασμα βρέθηκε ακριβώς κάτω από τα 4 λασποηφαίστεια πολλαπλάσιο αριθμό εκ των οποίων βρίσκεται τόσο κάτω από τη Κρήτη όσο και νότια του Καστελόριζου, αφήνοντας μας άναυδους με την προοπτική που διάνοιξε σε μία τόσο μαύρη για τη πατρίδα μας περίοδο. Αυτό βέβαια εξηγεί και τη γκανγκστερική συμπεριφορά της Τουρκίας…

O καθ. Φώσκολος βλέπει συσχέτιση ενεργών ιλυοηφαιστείων ή λασποηφαιστείων και εντοπισμού κοιτασμάτων ενώ δεν σταμάτησε στα παραπάνω αλλά προχώρησε ακόμα πιο πέρα, πετώντας μας τη «βόμβα» αφού συμπλήρωσε πως «κάτω από την Κρήτη έχουμε περίπου 60 λασποηφαίστεια, κάτω από τους Καλούς Λιμένες, στο πεδίο Ολίμπι υπάρχουν 19 ιλυοηφαίστεια».
Για να το πούμε σε απλά ελληνικά, σύμφωνα με τον Α. Φώσκολο στην Ελλάδα εκτιμάται πως υπάρχουν ιδίου μεγέθους κοιτάσματα, περισσότερα όμως του ενός το οποίο ανακαλύφθηκε στη Κύπρο. Σύμφωνα λοιπόν με τον καθηγητή, είναι προφανές πως η νορβηγική PGS έχει στείλει το «σήμα» της στο οποίο αναφέρει «you have working petroleum at depths» («έχετε ενεργειακά πετρελαϊκά συστήματα σε βάθη στο βυθό σας», δηλαδή κοιτάσματα φυσικού αερίου και πετρελαίου»).

ΠΗΓΗ defence-point

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου