Τετάρτη 27 Μαρτίου 2013

Γκρίλο: «Κόμματα της πουτ…ιάς πηγαίνετε σπίτι σας»

Πριν λίγες ώρες αποχώρησαν οι κοινοβουλευτικοί εκπρόσωποι του Κινήματος Πέντε Αστέρων από την συνάντηση με τον εντολοδόχο πρωθυπουργό Πιερ Λουίτζι Μπερσάνι, χωρίς να έχει επιτευχθεί κανένα αποτέλεσμα, καθώς ο Βίτο Κρίμι και η Ρομπέρτα Λομπάρντι δήλωσαν στον επικεφαλής της κεντροαριστεράς πως δεν πρόκειται να δώσουν ψήφο εμπιστοσύνης.

Βέβαια, χωρίς την πινελιά του Μπέπε Γκρίλο η άρνηση των δύο επικεφαλής του δεν θα είχε νόημα. Έτσι, ο αντισυστημικός ηγέτης του πεντάστερου κινήματος μέσω του μπλογκ του αποφάσισε να «στολίσει» για μία ακόμα φορά τους Ιταλούς πολιτικούς.


Αφού χαρακτήρισε τους Μπερσάνι, Μπερλουσκόνι, Μόντι και Ντ’Αλέμα «μεγαλοπατέρες της πουτ…ιάς, οι οποίοι κυβέρνησαν για είκοσι χρόνια», τους προειδοποίησε ότι ήρθε η ώρα να πάνε σπίτι τους.

«Αυτοί οι μεγαλοπατέρες που κλαίγονται και μας πηδούν. Ο Μπερσάνι, ο Ντ’Αλέμα, ο Μπερλουσκόνι, ο Τσικίτο, ο Μόντι μας παίρνουν με χαρά από πίσω, κάθε ημέρα με τις εκκλήσεις τους για διακυβέρνηση. Κυβέρνησαν για είκοσι χρόνια, φρόντισαν τα συμφέροντά τους, διαμέλισαν την βιομηχανία, έκοψαν το κοινωνικό κράτος και κατέστρεψαν την καινοτομία και την έρευνα», έγραψε με γλώσσα λιμανιού ο Γενοβέζος κωμικός.'



Το κείμενό του, μάλιστα συνοδεύεται από το έργο του Φρανθίσκο Γκόγια «Ο Κρόνος καταβροχθίζει τα παιδιά του», αναφέροντας ότι «η σημερινή γενιά είναι αγνώστου πατρός, είναι παιδιά χωρίς όνομα, των οποίων η ταυτότητα, το βιβλιάριο υγείας, αναγράφεται ότι είναι παιδιά του κανενός, παιδιά του σφάλματος, παιδιά αγνώστου πατρός, παιδιά των μεγαλοπατεράδων της πουτ…ιάς που έπαιξαν με το κληροδότημά τους και καταχρέωσαν τους κληρονόμους τους». Προειδοποίησε, μάλιστα, ότι η ώρα τους τελειώνει, καθώς «θα πάνε σπίτι τους».

Ο Μπερσάνι, στο παραλήρημα του Γκρίλο, απάντησε με μπόλικη δόση σαρκασμού: «ευχές στους σωτήρες της πατρίδας».

ΠΗΓΗ protothema

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου