Τετάρτη, 27 Μαρτίου 2013

Αναστασιάδης: Έστειλα επιστολή στον Πούτιν

Ο Κύπριος πρόεδρος Νίκος Αναστασιάδης είχε αποστείλει εκτενή επιστολή στον πρόεδρο της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν από τις 5 Μαρτίου και η οποία του επιδόθηκε στις 7 του μηνός, αναφέρει σε γραπτή του δήλωση ο υπουργός Εξωτερικών Ιωάννης Κασουλίδης, απαντώντας στο γενικό γραμματέα του ΑΚΕΛ Άντρο Κυπριανού, ο οποίος, όπως σημειώνει, επανειλημμένα αναφέρει ότι δεν στάλθηκε επιστολή στον Ρώσο πρόεδρο.

Ο κ. Κασουλίδης σημειώνει ότι στην επιστολή, πέραν των ευχαριστιών για τα συγχαρητήρια αναφορικά με την ανάληψη των καθηκόντων του, ο πρόεδρος Νίκος Αναστασιάδης τόνιζε την ανάγκη επίσκεψης του ιδίου στη Μόσχα μαζί με τους υπουργούς Οικονομικών και Εξωτερικών για εξέταση των σημαντικών προβλημάτων της κυπριακής οικονομίας και την ανανέωση των αδελφικών σχέσεων των δύο χωρών.


Επίσης ο υπουργός Εξωτερικών σημειώνει ότι η επιστολή για λόγους διπλωματικής δεοντολογίας δεν μπορεί να δοθεί στη δημοσιότητα, αλλά είναι στη διάθεση του κ. Κυπριανού, εάν επιθυμεί να την αναγνώσει.

Απαντώντας ο γενικός γραμματέας του ΑΚΕΛ χαρακτηρίζει «αφελή» την απάντηση του κ. Κασουλίδη και εκφράζει τη λύπη του, γιατί, όπως σημειώνει, «υποχρεώθηκε να εκτεθεί τόσο πολύ στην προσπάθειά του να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα».

Στη σύσκεψη των κομμάτων με τον πρόεδρο της Δημοκρατίας στις 20 Μαρτίου, αναφέρει, του είχε προτείνει να αποστείλει επιστολή στον κ. Πούτιν, με την οποία να επιβεβαιώνει τα όσα είχαν πει στην τηλεφωνική τους επικοινωνία και να δηλώνει την ετοιμότητά του να επισκεφθεί τη Μόσχα την επομένη.

Ο πρόεδρος Αναστασιάδης, προσθέτει ο Άντρος Κυπριανού, «δεσμεύθηκε ότι θα ετοίμαζε αμέσως την επιστολή, αλλά, όταν τον ρώτησε το βράδυ της ίδιας μέρας, εάν την απέστειλε, απάντησε ότι είχε άλλα πράγματα να κάνει».


ΠΗΓΗ real.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου