Σάββατο 6 Απριλίου 2013

Ζωή Κωνσταντοπούλου: Ο Βενιζέλος προκάλεσε το επεισόδιο με τον Κασιδιάρη

Ευθεία επίθεση κατά του Ευάγγελου Βενιζέλου εξαπέλυσε η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και μέλος της Προανακριτικής επιτροπής, Ζωή Κωνσταντοπούλου, αναφερόμενη στις σκηνές και τους διαλόγους ντροπής, που εκτυλίχθηκαν την Πέμπτη, κατά την κατάθεση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ στην επιτροπή, που ερευνά την υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ.

Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Σκάι, η κυρία Κωνσταντοπούλου κατηγόρησε τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ ότι «διαχειρίστηκε την ένταση» στην Προανακριτική με τέτοιο τρόπο, ώστε να προκαλέσει το «προβλέψιμο», όπως το χαρακτήρισε, ξέσπασμα του βουλευτή της Χρυσής Αυγής, Ηλία Κασιδιάρη.


Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ επανέλαβε τη θέση του κόμματός της περί απόπειρας συγκάλυψης της αλήθειας στην Προανακριτική, επιρρίπτοντας ευθύνες τόσο στον πρόεδρο της επιτροπής, Χρήστο Μαρκογιαννάκη, όσο και στους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ, που μετέχουν στην Προανακριτική.

Όσο για το επεισόδιο ανάμεσα στην ίδια και τον κ. Βενιζέλο, η κυρία Κωνσταντοπούλου σχολίασε ότι επρόκειτο για μια «φασιστική, σεξιστική και χυδαία» επίθεση.

Στο ίδιο μήκος κύματος δε, συνέχισε την επίθεσή της κατά του προέδρου του ΠΑΣΟΚ, τον οποίο κατηγόρησε για ασάφειες και άρνηση απάντησης σε συγκεκριμένες ερωτήσεις κατά την εξέτασή του από τα μέλη της Προανακριτικής.

Σύμφωνα με τη βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, προς το παρόν δεν έχουν προκύψει στοιχεία, τα οποία ξεκάθαρα να αποκλείουν το ενδεχόμενο των ευθυνών του νυν προέδρου του ΠΑΣΟΚ και πρώην υπουργού Οικονομικών, αναφορικά με την απόκρυψη του USB με τα ονόματα της λίστας Λαγκάρντ.

«Ο Βενιζέλος κρατούσε κρυφά το στικάκι επί 15 μήνες» είπε χαρακτηριστικά η κυρία Κωνσταντοπούλου.

Όσον αφορά στο περιεχόμενο αυτής καθαυτής της λίστας Λαγκάρντ, η βουλευτής της αξιωματικής αντιπολίτευσης εκτίμησε ότι σε αυτήν βρίσκονται τα ονόματα προσώπων από το ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ, αλλά και πρόσωπα του δημοσιογραφικού κατεστημένου, όπως ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ακόμη, ανέφερε ότι, όπως και αν ολοκληρωθεί η Προανακριτική, ο ΣΥΡΙΖΑ θα δώσει στη δημοσιότητα όλα τα στοιχεία που θα έχει στα χέρια του αναφορικά με την υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ.

Την επόμενη εβδομάδα δε, ο ΣΥΡΙΖΑ θα δώσει στη δημοσιότητα όλα τα ερωτήματα, στα οποία δεν έχει απαντήσει ο κ. Βενιζέλος, όπως προανήγγειλε η κυρία Κωνσταντοπούλου.

ΠΗΓΗ protothema

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου