Τρίτη 9 Απριλίου 2013

Για πραγματικότητες "δύο κρατών" στην Κύπρο μιλά ο Έρογλου

Λευκωσία: Θα συνεχίσουν τις προσπάθειες για την εξεύρεση μιας λύσης βιώσιμης για την Κύπρο, μόνιμης που θα ευχαριστεί την Τουρκία και τον τ/κ "λαό" δήλωσε ο Ντερβίς Έρογλου κατά τη συνάντηση που είχε στα κατεχόμενα με δύο Δημάρχους τουρκικών πόλεων, κάνοντας λόγο για "πραγματικότητες δύο κρατών στο νησί".

Όπως μεταδίδεται από τα κατεχόμενα, ο Τ/κ ηγέτης επέκρινε την ε/κ πλευρά για αδιάλλακτη στάση, η οποία δεν επέτρεψε να γίνει κατορθωτή μια λύση. "Αλλά ο κόσμος, μπορώ να πω ότι άρχισε να βλέπει αυτές τις πραγματικότητες". Στο ψευδοκράτος, συνέχισε, πηγαίνουν πολλοί ξένοι και διάφοροι Πρέσβεις με τους οποίους συναντιέται και αυτοί δίδουν εκθέσεις στις χώρες τους, όπως είπε.
"Οι ξένες χώρες βλέπουν την πραγματικότητα αυτών των δύο κρατών στην Κύπρο, αλλά υπάρχει τον τελευταίο καιρό μια πιο έντονη επιθυμία σε ολόκληρο τον κόσμο για την επίτευξη μιας συμφωνία και συνέχιση των διαπραγματεύσεων, όμως με την αδιαλλαξία τους οι Ε/κ έχουν αρχίσει να καταπιέζουν τα διεθνή κράτη".

Επανέλαβε τη θέση του ότι μαζί με την Τουρκία, η τ/κ πλευρά με καλή πρόθεση θα συνεχίσει τις προσπάθειες για εξεύρεση λύσης που να λαμβάνει υπόψη τις σημερινές πραγματικότητες και να είναι μόνιμη και βιώσιμη. Αλλά, είπε, θα δουν κατά πόσο αυτό θα μπορεί να είναι ή όχι εφικτό όταν επαναρχίσουν οι διαπραγματεύσεις.

ΠΗΓΗ philenews

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου