Τρίτη 9 Απριλίου 2013

ΕΚΠΛΗΚΤΙΚΟ ΦΩΤΟΜΟΝΤΑΖ H τριανδρία της 7ετίας "εμπνέει" τον Μ.Γκρίλο!

Με ένα φωτομοντάζ που δείχνει τους Μόντι, Μπερσάνι και Μπερλουσκόνι στις θέσεις των τριών Ελλήνων συνταγματαρχών Γ.Παπαδόπουλου, Σ.Παττακού και Ν.Μακαρέζου που πραγματοποίησαν το κίνημα του 1967 απάντησε ο αντισυστημικός Μπέπε Γκρίλο στην άρνηση της κυβέρνησης Μόντι  να συγκαλέσει τη νέα Βουλή που προέκυψε από τα αποτελέσματα των εκλογών του Φεβρουαρίου.
Εχθές οι κοινοβουλευτικοί εκπρόσωποι του Κινήματος Πέντε Αστέρων ανακοίνωσαν ότι εξ αυτού σκοπεύουν να κάνουν κατάληψη στο ιταλικό κοινοβούλιο διαμαρτυρόμενοι για την καθυστέρηση έναρξης εργασιών, και ο πρόεδρος της
Γερουσίας Λουίτζι Τζάντα, δήλωσε ότι πρόκειται για «αντιδημοκρατική ενέργεια» με τον Μ.Γκρίλο να απαντά μέσω του μπλογκ του για «χούντα συνταγματαρχών», και το φωτομοντάζ που προαναφέραμε.
«Βρισκόμαστε μπροστά σε μια χούντα. Η Ιταλία δεν είναι πια κοινοβουλευτική δημοκρατία, όπως ορίζει το Σύνταγμα, αλλά μια κομματική δημοκρατία. Τα κόμματα αντικατέστησαν τη δημοκρατία», έγραψε στο κείμενό του ο Γενοβέζος πολιτικός-ηθοποιός.
«Τα κόμματα έχουν κάνει κατάληψη στην Βουλή με χάρτινα ομοιώματα και εκμεταλλεύτηκαν την θέση τους. Αν αυτό δεν είναι πραξικόπημα, τότε τι είναι; Από τα μέσα του Δεκεμβρίου η Βουλή έπεσε σε κώμα, πλέον το εγκεφαλογράφημά της είναι επίπεδο», αναφέρει ο Γκρίλο.


Και προτείνει άμεσα νέες εκλογές, τις οποίες όμως τα κόμματα δεν επιθυμούν, γιατί σύμφωνα με τον ίδιο «υπάρχει ένας νεοεισερχόμενος, ένας απρόβλεπτος, το Κίνημα Πέντε Αστέρων που θέλει να προτείνει μια σειρά νομοσχεδιών τα οποία για τον Μπερλουσκόνι και τον Μπερσάνι είναι σαν το σκόρδο για τα βαμπίρ».
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

ΠΗΓΗ defencenet

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου